El Portet i Moraira litt nord på Costa Blanca, også kalt Solvika, er et yndet badested for lokalbefolkningen. På strandnivå ligger det tre serveringssteder, og i skråningen finner vi i tillegg restauranten La Dauphin. En nærmest skjult, liten perle av et sted.
Du møter på en vakker steinmur og steintrapp, noen flotte skulpturer og en mørkebrun tredør. Deretter åpenbarer det seg en utsikt over det blå Middelhavet, og med Calpeklippen som kulisse i horisonten. Utsikten er altså formidabel.
Le Duphin oser av kvalitet. Utsikten er nevnt, men alt fra krystallglass, sølvbestikk, servise, og blomsterdekorasjoner på nystrøkne linduker, holder høy standard. Selvsagt er maten og vinen, som serveres, også av ypperste klasse. Servicen er påpasselig og hyggelig uten å være påtrengende på noen som helst måte.
Belgisk eier
Bert Wets er eieren av Le Duphin, og han vet hva han driver med. Belgieren kan sitt fag og han har drevet restauranten helt siden 1993.
-Før jeg kom til Spania jobbet jeg ved flere Michelin-restauranter, opplyser Bert Wets til SPANIA I DAG
Menyen er kanskje ikke av den aller største, men det er helt klart tilstrekkelig bedde for de fleste ganer og mager. Det er de små, sammensatte menyene – ofte bestående av fire-fem retter – som er vinnerne på Le Dauphin.
Sesongbaserte menyer
-Vi skifter disse menyene etter sesongene basert på gode produkter, forklarer Wets.
Le Dauphin satser på lokal, kortreist mat, god fisk og tradisjonelle, samt utradisjonelle retter. Amuse bouch er fortryllende, små appetikkvekkere. Hjemmelagde selvsagt. Akkurat som kjeksen, sjokoladen og kaffen. På dette kjøkkenet overlates intet til tilfeldighetene.
80 merker med gin
Restauranten har 120 ulike viner i høyst forskjellige prisklasser.
I tillegg finnes det en egen gin tonic-meny. 80 ginmerker er tilgjengelig, og to av dem er Bert Wets egne merker. Gin med blant annet mandler og Kumquats, som er en liten sitrusfrukt fra Kina. Gin med enebær og andre urter, er også populært.
Sovet i timen
På gode, late soldager, er det bare å sitte ute under parasollene og nyte utsikten. På litt dårlige værdager, er det gode og hyggelige sitteplasser inne.
For egen del, vil vi mene at både Michelin-inspektører og Repsol-sjekker må ha sovet i timen når Le Dauphin ikke er på deres oversikter over kvalitetsetablissementer på Costa Blanca.
FAKTA
Restaurant Le Duphin I Moraira på Costa Blanca, har webadressen www.ledauphin.com
Litt over middels prisklasse. Vi betalte 140 euro for en strålende lunsjmeny med vin.
Eieren Bert Wets driver også restauranten Vespas, som er italiensk inspirert i matveien, i Moraira sentrum. Wets har ansvaret her sammen med sin kone, Karoline van Dael.
I tillegg eier og driver familien galleriet www.art9gallery.com i Moraira. Bakgrunnen for at kunstgalleriet er etablert, kommer av at Wets også er kunstner. Han lager blant annet skulpturer av bronse, tre harpiks og epoxy.