Denne spanske retten består av kylling som rulles rundt i en herlig krydderblanding. Kyllingen holdes sammen av smeltet ost. Kyllingbrystene frityrstekes.
3 timer | Middels/vanskelig | Serveres med ris/nudler
Til 18 biter med pollo rollo trengs følgende ingredienser:
3 store kyllingbryst, ca. 250 g hver, uten skinn.
Hvetemel til panering
2 egg, lett ammenpisket
Brødrasp til panering
Olivenolje
20 g smør
2 ss pinjekjerner
150 g babyspinat
2 fedd hvitløk, presset
¼ ts kanel, mal
85 g ost, gjerne revet manchego
2 ss rosiner, hakket
2 ts sitronsaft
Salt
Pepper
Gjør slik:
Smelt smør i stekepanna, tilsett pinjekjerner og stek dem et par minutter. Rør inn hvitløk og kanal, og stek alt i ca. 45 sekunder. Ha i spinat og vend alt sammen til spinaten faller ammen. Ta pannen vekk fra varmen, ha i rosiner og avkjøl det hele. Rør etter hvert inn ost og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.
Ta kyllingbrystene og legg dem på en fjel med den spisse enden mot deg. Skjær i hvert bryst for å dele kjøttet i to mindre bryststykker, men stans ca. 5-6 millimeter før du er igjennom. Legg kniven deretter vannrett og skjær varsomt ut mot venstre. Trekk kjøttet på oversiden av kniven mot venstre, slik at du får en 5-6 millimeter tykk klaff.
Skjær på samme vis vannrett fra midten mot høyre side. Da har du et kyllingbryst som er blitt til et stort kjøttstykke. Kan minne om en wienersnitsel.
Legg ca. en tredjedel av fyllet på hvert kjøttstykke. La det ikke gå helt ut i kanten og press ned med hendene, slik at det ligger flatt. Rull hvert kyllingbryst sammen, dekk rullen stramt med plast helt rundt, og vri sammen i endene. Rullen skal ha en form som en knallbongbong, som ofte finnes på kransekakene.
Rullene med kylling og fyll legges i kjøleskapet i en times tid.
Fjern plasten og dekk rullene med mel. Dypp rullene i pisket egg og rull dem i brødrasp. Legg rullene i kjøleskapet i 30-40 minutter.
Bruk en frityrgryte, eller en tykkbunnet kjele, og hell i olivenoljen. Temperaturen bør ligge på 170-175 grader. Legg en kyllingrull i gryta av gangen og stek den i 10-12 minutter til rullen er gylden.
La kyllingrullene hvile noen minutter, skjær av de ytterste endene og skjær hver rull diagonalt i 1,5 cm. tykke skiver.
Server kyllingen med ris eller nudler.
Delikat og mild
Babyspinat har en delikat smak. Smaken er mild og aromatisk. Babyspinat kan spises rå i for eksempel salater, men som oftest varmebehandles spinaten. Dette er meget sunn mat.
Babyspinat høstes noe tidligere enn vanlig spinat. Når bladene fortsatt er små høstes babyspinaten. I motsetning til andre salattyper, så danner ikke spinaten et fast salathode, men vokser ut i en mengde små, næringsrike blader
Asia og Europa
Opprinnelig kommer spinaten fra Asia, der grønnsaken mange steder er viltvoksende. I minst tusen år har spinaten blitt dyrket og produsert i Europa.
Den norske sesongen for spinat er i perioden mai til og med oktober. Ellers i året importeres det forholdsvis store mengder spinat fra Spania og Italia.
Hvis det er noen grønnsak som fortjener betegnelsen supergrønnsak, er det nettopp babyspinat. Spinaten er full av kostfiber, vitamin A, B-vitaminet folat, C-vitamin og kalium. I tillegg er babyspinaten kilde til vitamin E, B6, magnesium og kobber.
Rustfritt stål
Spinat oppbevares best i plastpose eller plastboks i kjøleskapet. Hvis spinaten har blitt slapp og dårlig, så kan man prøve og «kvikke» opp salaten ved å ha den i iskaldt vann i noen sekunder.
Hvis man skal skjære opp spinat, er det viktig å huske på at kniv av rustfritt stål må benyttes. Kniv av vanlig jern vil nemlig reagere med garvesyra/polyfenolene i spinaten, og både kniv og spinat blir misfarget.
Spinat tilhører amarantfamilien og bærer på latinsk navnet spinacia oleracea.