Illustrasjonsfoto.
Antall barer, restauranter og andre gjestfrihetsbedrifter har økt de siste par årene som aldri før.
Det er så mye virksomhet i gjestfrihetsbransjen på Costa del Sol nå at det noen ganger er nesten umulig å få et bord til lunsj uten forhåndsbestilling.
Oppblomstringen av restauranter har naturligvis også ført til økt sysselsetting. Association of hoteliers of Malaga har gjort sine beregninger og sier at gjestfrihetsvirksomheten i regionen nå sysselsetter 100 000 mennesker, opp 5,5 prosent fra 2023s tall.
I gjestfrihetssektoren sysselsetter nå en tredjedel av det totale antallet arbeidsplasser i hele Andalusia.
Det er nå mulig å ta en drink eller et måltid på mer enn 12 000 etablissementer i Malaga-provinsen. Og så stor har veksten vært at mange eiere av virksomheter klager over at de ikke finner kvalifisert eller erfarent personale.
Gjestfrihetsindustrien er det som virkelig driver turismen på Costa del Sol og står for 70 prosent av all inntekt generert i reiselivssektoren og 13 prosent av regionalt BNP, rundt 20 millioner euro.
Så for de som føler seg utilpass med den stadig voksende turistifiseringen av Malaga-regionen, med mengden inntekt og sysselsetting serviceindustrien genererer, ser man ekspansjonen som langt fra over, ettersom altfor mange avhenger av industriens økonomiske fremgang.