Benahavís, en av de hvite landsbyene i den andalusiske regionen Malaga, bare et steinkast fra Marbella, er omgitt av Sierra de las Nieves- og Ronda-fjellene, og tilbyr spektakulær utsikt med luksuriøse urbanisasjoner nøye integrert i det pittoreske landskapet.
Byen er kjent for sin kulinariske rikdom, og tilbyr en rekke alternativer for reisende, inkludert tradisjonelle fjelldelikatesser, kjøtt, sjømatretter og internasjonal mat.
Restauranter og tavernaer i Benahavís sentrum er høyt verdsatt på diverse nettsteders anmeldelser. Noen av de mest anerkjente etablissementene inkluderer Amanhavís, som spesialiserer seg på markedskjøkken og ferske sesongprodukter; «Friends» med en vedfyrt grill er hvor alt det beste spanske kjøttet tilberedes; samt den bemerkelsesverdige restauranten Bodegón Gallery, med tradisjonel middelhavsmat. Rufino Restaurant, en klassiker siden 1985, har en omfattende meny som spesialiserer seg på kjøtt og fisk, mens Sabor Restaurant er et ideelt reisemål for populære tapas med eksepsjonelle viner.
Indian Spice Benahavís presenterer et bredt utvalg av saftige og tradisjonelle indiske retter, i tillegg til ekstremt sunne alternativer, økologiske krydder og glutenfrie menyer med mange vegetariske og veganske alternativer.
La Escalera de Balthazar tilbyr tradisjonell mat fra området krydret med den internasjonale erfaringen til kokken Cyrille Troesch, mens La Taberna Fantástica er en middelhavsrestaurant med “fra gård til bord” konsept, beliggende i en vakker herregård dekorert av designeren Javier Larrainzar.
Altså, vel verdt et stopp, og Benahavís må sies å ha den fineste kulinariske gruppen av spisesteder sammenliknet med hvor som helst av innlandsområdene på Costa del Sol.