En multirett laget av grønnsaker. Retten er nemlig allsidig i den forstand at den kan serveres alene eller som tilbehør til andre retter.
1 time | Enkel | Lunsj eller tapa | Kan også være følgesvenn til kylling og kjøttretter
Fylt paprika er forholds enkel å lage, men det er litt ekstra jobb med blant å fjerne frøene i paprikaen. Det er best med rundkornet ris, men annen ris kan selvsagt også benyttes.
Til seks personer trengs disse ingrediensene:
6 grønne, røde og gule paprikaer, gjerne en blanding
6 ss olivenolje, samt litt ekstra til smøring
2 løk, finhakket
2-3 fedd hvitløk, knust
150 g spansk rundkornet ris
50 g rosiner
50 g pinjenøtter
50 g frisk persille, finhakket
1 ss tomatpure oppløst i 7 dl varmt vann
Salt
Pepper
Dette er fremgangsmåten:
Oljen varmes i tykkbunnet, ildfast kar. Tilsett løk og stek i tre-fire minutter. Ha i hvitløken og stek i et par minutter.
Rør inn ris, rosiner og pinjenøtter til alt er tildekket med olivenolje. Tilsett halvparten av persillen. Smak til med salt og pepper.
Rør deretter inn tomatpureen og kok opp. Varmen må skrus ned og la det hele surre uten lokk i 20 minutter. Rør godt m flere ganger. Fyllet er ferdig når risen er mør. Det vil si væsken er fordampet. Ha i resten av persillen og sett alt til side for avkjøling.
Skjær toppen av paprikaene, legg lokkene til side og fjern hinner samt frø fra paprikaene. Fordel fyllet i paprikaene og fest lokkene med tannpirker uten smak eller cocktailpinner. Gni paprikaene inn med olje og sett dem på en stekeplate. Stekeovnen skal stå på 200 grader og paprikaene skal stå i ovnen i 30 minutter.
Serveres varme eller avkjølte i romtemperatur.