For mange som tar en tapas-runde, er «Ensaladilla rusa» – Russisk salat – en gjenganger og en favoritt. Nå har Spania kåret den beste, spanske varianten, skriver DITT SPANIA på Facebook.
For å smake og oppleve den, må du til Baskerland og «matbyen» San Sebastián. «Ensaladilla rusa» er en av Spanias mest tradisjonelle retter. Årets vinnersalat koster 10 euro og har bare fem ingredienser, skriver avisen La Voz de Galicia.
«Chef» Alén Tarrío, fra restauranten Pampín, vant det nasjonale spanske russiske salatmesterskapet som ble arrangert denne uken innenfor rammen av den internasjonale kongressen «San Sebastián Gastronomika».
Spanias beste russiske salat inneholder bare poteter, gulrøtter, tunfisk, oliven og majones.
Ifølge Alén Tarrío minner den om den varianten av salaten som mødre og bestemødre tidligere lagde hjemme på sine kjøkken.
Pampín-restaurantens chef hevder deres russiske salat er enkel å lage og at nøkkelen ligger i kvaliteten på ingrediensene. Særlig poteten som er den viktigste ingrediensen og som kommer fra en «sunn og økologisk» bondegård i nærmiljøet.
I finalen slo Alén Tarrío de sju andre finalistene som representerer nesten alle deler av Spania.
Foto: San Sebastián Gastronomika