En enkel, billig, mettende og meget velsmakende vegetarrett uten noe spesielt navn. Det kan vi anbefale.
30 minutter | Enkel | Lunsj/middag | Kan serveres med ris om ønskelig
Denne enkle gryteretten, som kan lages i stekepanna, i en gryte eller kasserolle, vil du antakeligvis like, selv om du ikke har noen spesielle vibber for vegetarmat.
Med litt ekstra salt og pepper blir retten, som blant annet er rik på kostfiber og proteiner, spenstig i all sin enkelhet.
Følgende ingredienser trengs for fir fire personer:
- 400 gram kikerter
- 400 gram skivet sopp
- 1 gul løk
- 3-4 hvitløksfess
- 1 boks hakket tomat med eller uten hvitløk
- Salt
- Pepper
Slik gjør du for et godt resultat:
Ha en god dæsj olje og smør i panna/gryta. Brun hvitløken lett og tilsett løk sammen med soppen. Fres i seks-sju minutter.
Deretter tilsettes de hakkede tomatene og la alt surre i ca. 10 minutter på middels varme. Tilsett krydder etter smak. Rør litt forsiktig rundt innimellom.
Bland alt godt sammen, og legg kikertene på toppen. La alt steke på forholdsvis lav varme i fem-seks minutter, og server.
Foto: En gryte, der kikerter og sopp, er hovedingrediensene smaker godt, er sunt, billig å lage og meget enkelt.