Carrillada er meget velsmakende mat og kan anbefales på det varmeste. Carrillada er spansk svinekjake og er mørt kjøtt. Det er sjeldent slakteren eller butikken har svinekjaker, så det må bestilles.
2-3 timer | Enkelt | Middag | Serveres med potetstappe
Svinekjake kan serveres på flere måter. Kjøttet kan kokes i mørkt øl, i portvin eller rødvin. Det kan lages flere typer sauser til, for eksempel tomatiserte sauser eller sauser med hvitløk, gulrot og løk.
Oksekjaker er like godt. Her passer det beste med soppsaus, rødvinssaus eller gresskarsaus. Det siste vil overraske.
Dette er ingrediensene til fire porsjoner:
1 – 1,5 kilo svinekjaker
1 stor løk
2 hvitløksfedd
1 spiseskje kaldpresset olivenolje
Grovhakkede urter, koriander og timian
10 tørkede fikener
1 eple
2 spiseskjeer honning
1 flaske bokkøl, |1 glass cava eller cider, rødvin etc.
Salt og pepper
Gjør slik for et godt resultat:
Kok urter og løk i en kjele. Stek oppskåret fiken og eplebåter (6 stk.) i panne med olivenolje et par minutter. Legg deretter alt, inkludert kjøtt og honning, i en leirgryte med lokk. Legg svinekjakene på toppen.
Hell over øl eller annen væske, som skal gi basis for saus eller sky.
La gryta stå i ovnen i 2-3 timer på 180 grader. Sjekk etter to timer om tiden skal forlenges.
Til denne retten passer det utmerket å servere potetmos eller en blanding av selleri- og potetmos.
Pynt med serveringsfatet med røde eplebåter og litt frisk timian.