Frityrstekt sjømat i flere varianter er populær mat i Spania. Denne retten baserer seg på frityrstekt blekksprut og reker. Andre fiskeslag, som for eksempel små sardiner, kan også med hell benyttes.
1 time | Enkel | Lunsjrett primært | Har sin opprinnelse i «Spanias stekepanne»- Andalucia, men serveres over hele Spania
Langs hele Middelhavskysten tilbyr små og store restauranter forskjellige varianter av frityrstekt sjømat. Det er dagens fangst som benyttes i utgangspunktet, så det skal være kvalitet over maten om du spiser ute eller lager selv hjemme.
Følgende ingredienser er nødvendig:
25 ukokte reker, skrelt
2 store blekkspruter, renset og kuttet opp i passe biter
2 ss olivenolje til røren og 0,5 dl til frityrstekingen
130 g hvetemel, tilsatt salt, pepper og litt paprikapulver til røren. Hvetemel til frityrstekingen kommer i tillegg.
1/2 ts bakepulver
½ ts salt
1,5 dl vann
Sitronbåter, som brukes til pynt
Bladpersille, til pynt
Gjør slik:
Sikt mel og ha salt i en bolle. Lag en grop i midten, tilsett vann og olje. Dette må du gjøre gradvis under omrøring. Røren skal bli glatt. La dette svelle en halvtimes tid.
Hell olje i en tykkbunnet stekepanne opp til 7 cm høyde og varm opp oljen til 190 grader. Fyll det smaksatte hvetemelet i en pose, legg rekene og blekksprutbitene i posen. Rist posen forsiktig og ta bort overflødig mel når sjømaten tas ut av posen.
Legg sjømaten i stekepannen og stek i 45 sekunder. Ta opp reker og blekksprut, legg det på et kjøkkenpapir for avrenning. Stek ikke for mye av gangen. Dryss over litt salt, mens resten stekes, og pass på sjømaten holdes varm.
Pynt til slutt med sitronbåter og persille.