Paella er mest vanlig å servere og spise til lunsj eller middag. Det er imidlertid også mulig å bruke ingrediensene fra en paella som forrett.
Tidsforbruk: 50 minutter
Vanskelighetsgrad: Enkel
Type rett: Forrett
Tilbehør: sprø kjeks
Paella-salat som forrett
Den eneste forskjellen på en paella-salat til forrett og en ordinær paella-porsjon til middag, er mengden. Istedenfor å ta en raus porsjon på tallerkenen, så serveres paella til forrett i langt mindre mengde og i glass.
Følgende ingredienser er nødvendig:
2 stk. løk
4 fedd hvitløk
5 dl. paellaris (helst)
5 dl. fiskebuljong
2 dl. tørr hvitvin
2 ts. safran eller gurkemeie
2 stk. røde paprika
3 stilker selleri
1-2 dl. dill, frisk
1 stk. sitron
1 dl. basilikum
500 gr reker, pillede
12 blåskjell evt. sjøkreps
Pepper
Salt
Olivenolje, extra virgin
Hakk løken og stek det i et par minutter i olivenolje. Hell i risen og vend det inn i løken en kort stund før væsken tilføres panna eller gryta. La det småkoke under lokk et kvarters tid. Slå av varmen og la et stå og trekke i 10 minutter.
Hell alt i en bolle for avkjøling.
Skjær paprika og selleri i små terninger, samt basilikum. Vend de hakkede grønnsakene i en skål, vend med litt olje, ha i sitronsaft, salt og pepper. Bland inn i rekene og la det hele stå mens blåskjellene/sjøkrepsen kokes.
Anrett salaten i høye glass eller skåler, Topp det hele med blåskjell eller sjøkreps.