En kotelettpanne med grønnsaker, hvitløk og oliven smaker sterkt og godt. Illustrasjonsfoto.
Svinekjøtt er mye brukt i spansk kosthold. Koteletter er billig og god mat. I denne oppskriften utfyller kjøtt, grønnsaker og krydder hverandre, slik at det blir spansk temperament over retten.
35 minutter | Enkel | Middag | Sterke og gode smaker
Denne matretten er ganske enkel å lage og det hele er gjort på drøye halvtimen. Dette handler altså om typisk hverdagsmat for folk flest.
Til fire personer trenger du disse ingrediensene:
4 stk svinekoteletter
2 ss olje
4 hvitløksbåter
1 stk gul paprika
1 stk rød paprika
1 stl squash
1 stk rød chilli
4 ss oliven, sorte
1,5 dl hvitvin. Cider kan også brukes
Salt
Pepper
Slik gjør du:
Stek kotelettene kjapt, slik at de får en fin brunfarge på begge sider. Legg dem til side i en ildfast form med lokk for at de skal holde varmen.
Kutt opp alle grønnsakene og chilien, som må renses. Fres alt, inkludert hvitløk og oliven, i panna og tilsett hvitvinen. Smak til med salt og pepper.
Legg deretter kotelettene tilbake i panna og la alt trekk under lokk i 10-12 minutter.
Serveres med nystekt landbrød og smør.