Han er tidligere kaféeier, kokk, servitør, ferskvaresjef og har jobbet med logistikk. Nå har Ulf Spantell tatt over som leder i Den Norske Klubben i Torrevieja. – Jeg trives med å jobbe med mennesker, fastslår han selv. Det har han god erfaring i.
Den Norske Klubben i Torrevieja har et stabilt medlemstall på rundt to hundre og femti. Noen er veldig trofaste og står på for klubben i år etter år. Men tilfanget av nye medlemmer er høyst begrenset.
Må ha yngre krefter
– Det er her kreftene og all energien nå skal settes inn. Vi må få inn nye og helst litt yngre krefter, mener den nyvalgte lederen.
Oppgaven er ikke enkel. Det har blitt slik i Torrevieja at noen setter stor pris på Klubben og benytter seg av dens tilbud., mens mange andre ikke har tenkt tanken engang om å besøke klubben i Calle Almudena.
-Finner ikke folk aktivitetstilbudene interessante, eller føler de seg ikke hjemme i miljøet?
– Dette må vi i så fall rette på. Vi må få fram de positive tilbudene våre, og vise at Den Norske Klubben kan være interessant for mange flere, mener Ulf Spantell. Selv fikk han en meget positiv opplevelse første gang han var med på en busstur med klubben.
Færre fastboende
Han og klubben har konjunkturene litt mot seg. For stadig færre nordmenn blir fastboende i Spania, de pendler i stedet mellom de to landene. Dermed blir det stadig vanskeligere å finne folk som kan trå til i klubbarbeidet. Verst er det vår og høst, da mange kommer og går her nede. Det blir vanskelig å finne frivillige.
Da kan det bli mye på de som er igjen. Hvis klubben ikke får tilgang på flere frivillige, kan resultatet bli at de som gjør en kjempejobb i dag, etter hvert blir veldig slitne og resultatet av det kan bli at de slutter. Hvis så skjer vil man stå over for en kjempeutfordring å drive klubben slik den drives i dag. Både når det gjelder tilbudene til medlemmene og åpningstider.
En variert bakgrunn
Ulf er 73 år, kommer fra Oslo og har en meget variert bakgrunn – med bred erfaring fra både servering og logistikk. Han startet som ung sjømann og gikk på kokk- og stuertskolen. Men så fant han sin kone Sissel – og det ble ikke mer sjømannsliv. I stedet ble det tjeneste i marinen med ansvar for proviant og regnskapsføring, og deretter jobb ved flere restauranter i hovedstaden.
Så startet Ulf og Sissel sin egen restaurant på Harestua, før han havnet over i firmaet som skulle bli hans arbeidsgiver i mange år – Coop. Først var Ulf ferskvaresjef, deretter bestyrer av en avdeling i Oslo Samvirkelag før han ble ansatt i Coops storhusholdningsavdeling Promus. Han ble ferskvarekonsulent i NKL, der han lærte opp butikkfolk.
Ulf Spantell var også innom Coop Mega-kjeden da denne ble grunnlagt med ansvar for ferskvareavdelingene i 164 bedrifter rundt i Norge. Det var en tøff oppgave, og Ulf trakk seg etterhvert tilbake til roligere farvann i Gomann baker-avdelingen i Coop. 62 år gammel ble han innvilget både pensjon og AFP. Da ble det Spania.
Godt kjent med Torrevieja
– Jeg har vært kjent med Torrevieja-området helt siden 1984. Mine foreldre var bofaste her nede i mange år, og jeg var stadig på besøk. Siden jeg ble pensjonist i 2006 har det blitt Spania store deler av året. Nå blir det Den Norske Klubben for alle pengene..
Interessen for Klubben ble for alvor vekket for halvannet år siden omtrent.
-Jeg var vel nærmest tilfeldig innom og la merke til hvordan de drev kjøkkenet og serveringen. Fagmannen i meg fikk umiddelbart lyst til å bidra med gode råd. Jeg tilbudte meg å stå i disken og rope inn ordrer til kjøkkenet, slik at det ble mer effektivt, minnes Ulf Spantell.
Ikke rart at han raskt ble trukket inn i Den Norske Klubbens styre og stell. Han ble styremedlem, og nå leder – mens kona Sissel er varamedlem til styret. Begge er de aktive deltagere også i den praktiske driften. Leder Ulf har fast tjeneste ved disken hver fredag.
Rekruttering er aller viktigst
Klubben har egne grupper for bingo og bridge, og den har eget sangkor. Det arrangeres fester med servering og dans, og flere turer årlig til nære og fjernere steder i Spania. Disse er populære.
– Men hvis vi skal klare å løse oppgavene framover må vi få til rekruttering. Ellers blir det for mye på de få som stiller opp, fastslår Ulf Spantell.
Hjerte og lyst
– Vi kan ha så mange gode ideer og planer vi vil, uansett må vi ha noen til å sette planene ut i livet. Alt i klubben er tuftet på frivillighet. Arbeidet gjøres med hjerte og lyst, selv har jeg alltid gledet meg til å gå på jobb – det vil vi at alle skal gjøre også i Den Norske Klubben, mener den nye lederen.
-Mange har oppfattet driften av klubben som en smule tungvint og kanskje gammeldags de siste årene?
– Det er ikke mine ord, men når nye ”koster” skal inn og feie blir det endringer, på flere områder. Slik er det vel i de fleste sammenhenger.
-En leder må skape miljøet, men han kan ikke løse alle oppgavene alene. Så i det nye styret er fordeling av oppgaver og klare ansvarsområder stikkordet. Jeg vil at kassereren skal styre penger og regnskap, og rapportere til styret. Det samme skal sekretær og aktivitetsleder. Derfor vil vi ha regelmessige styremøter og sørge for godt samarbeid.
Ulf Spantell har ikke bare yrkeserfaring, han har også førti år bak seg innen idretten. Han har var med i fotball, ishockey og dans, og med i både klubb-, krets- og forbundsstyrer.
– Disse erfaringene vil jeg nå forsøke å bruke aktivt i mitt nye verv.
En bunnsolid klubb
Det har vært mye snakk om lokalene til Den Norske Klubben i Torrevieja. De er små, det kan bare dekkes til maks 44 personer til bespisning. Det har vært nedsatt komiteer som skulle se på nye lokaler – men konkrete forslag har uteblitt. Det bekymrer ikke Ulf Spantell.
– Vi vil ikke bruke tid og krefter på dette nå. Klubben har en bunnsolid økonomi og lokaler som vi selv eier. Husk at driften pågår over kun sju måneder i året. Det er begrenset hvor store investeringer som kan forsvares.
– Nei, vi må nå først bygge fundamentet, og skaffe nye engasjerte medlemmer. Så får vi ta det derfra, fastslå 73-åringen som har tatt på seg den krevende lederjobben.
– Jeg har god helse og mye energi, så det skal ikke stå på meg, mener Ulf Spantell.