Sesongen for julebord har startet og blant restaurantene som serverer mye julemat hvert eneste år, er Scandinavian Home Cooking i Albir. Bestillingene kommer daglig inn til Anki nå.
Anki Samuelsson, eller bare Anki, har spesialisert seg på skandinavisk mat og til jul varter hun opp med blant annet ribbe, lutefisk og pinnekjøtt samt andre velkjente juleretter.
Kan lage norsk julemat
-Jeg lærte meg å lage norsk julemat da jeg for mange år siden jobbet på Reuma Sol, sier Anki til SPANIA I DAG.
Anki er utdannet kokk har lang erfaring fra det å drive restaurant. Fra lokalene i hovedgata i Albir serverer hun for eksempel fiskekaker og raspeballer hver tirsdag og torsdag. Det er meget populært blant fastboende.
En institusjon
Anki Samuelsson har blitt en slags institusjon i Albir-området. Hun er på hils med nesten hele byen. Folk fra en rekke forskjellige nasjoner treffes, og har det hyggelig både på dagtid og om kvelden hos svenske Anki. Menyen til restauranten er skandinavisk og internasjonal.
-Musikkveldene våre er også veldig populære. Det er viktig med variert og god musikk, fastslår Anki, som passer på å skryte av både ansatte og gjester.
Har god plass
Julebordsesongen tegner godt med andre ord. I tillegg til mange bestillinger, så har det kommet flere henvendelser fra store grupper. Forespørsler som kanskje materialiserer seg i juleselskap i neste måned.
-Vi kan ta i mot ca. 65 personer inne i restauranten. I størsteparten av året kan gjestene også sitte ute, så vi har ganske god plass, mener den hyggelige og sympatiske innehaveren av Scandinavian Home Cooking.