Det har nå gått nesten fem måneder siden Maurice Ashby åpnet Blush Bistro sammen med sin kone Mandy Peterse og hennes bror Bobby Peterse. Sammen har de gitt nytt liv til restauranten på strandpromenaden Paseo de las Estrellas nummer 15 i Albir.
Trekløveret kommer opprinnelig fra Nijmegen i Nederland, men har lang fartstid i den spanske restaurantbransjen.
-Tidligere har vi jobbet ved restauranter på Costa Brava og Gran Canaria, og, selvfølgelig, hjemme i Nederland. Men, dette er første gang vi driver vår egen restaurant, kan medeier og kokk Maurice Ashby stolt fortelle.
-Hvorfor valgte dere å åpne restauranten her i Albir?
-Vel, først og fremst på grunn av været på Costa Blanca. Det er mildt og godt her hele året rundt. Også om vinteren har området temperaturer rundt 20 grader. At vi til slutt havnet i Albir var vel egentlig en tilfeldighet. Det var i utgangspunktet ikke vår plan å etablere oss her. Vi var på utkikk etter en forretningsmulighet og i prosessen benyttet vi oss av en mekler. Han fortalte oss at han hadde funnet en restaurant som var til salgs her. Vi kjente selvfølgelig til Benidorm, men etter at vi leste oss opp på området og hvem som bor i her virket dette som en fin forretningsmulighet, forklarer Ashby.
Overveldende respons
Utsikten over Middelhavet fra første strandlinje er aldeles vakker og setter en fin ramme rundt opplevelsen man får ved Blush Bistro i Albir. Hit kommer besøkende både for å ta seg en drink og for å spise et bedre måltid.
-Naborestauranter som Country Ribs, Dos Lunas og Ritz har allerede bygd seg opp et navn. Vi, derimot, startet kun for noen få måneder siden. Men, dersom businessen går så bra allerede nå i starten tror jeg at neste år vil bli en ytterligere opptur, sier Maurice optimistisk. I starten trodde vi det var en overvekt av eldre mennesker som bodde i området, men vi oppdaget raskt at det er en fin miks av mennesker i alle aldre som bor eller ferierer her nede. Folk spiser derfor mye ute på restaurant og det er både hollendere, nordmenn og engelskmenn innom restauranten daglig.
-Hva er nøkkelen til å lykkes i restaurantbransjen her i Albir?
-Så langt gjør vi det svært bra og gjestene er entusiastiske både når det gjelder servicen og maten som kommer ut av kjøkkenet. Forholdet mellom pris og kvalitet er dessuten utmerket. Når det gjelder størrelsen på porsjonene forsøker vi å finne en gyllen middelvei. At vi foretrekker å bruke ingredienser av ypperste kvalitet gjør jo at porsjonene blir litt mindre, men det er viktig for oss at kunden føler at vi har gitt god valuta for pengene etter et besøk ved restauranten. For å være helt ærlig hadde jeg ikke ventet at responsen skulle bli så positiv og at vi skulle få så mye å gjøre. Det er dessuten et flott kompliment å få når det også kommer spanjoler hit for å spise. Spanjolene er jo kjent for å være tradisjonelle og er ikke veldig eventyrlystne når det gjelder å prøve mat fra andre land, legger kokken til.
-Så hva er det spesifikt som skiller dere ut fra konkurrentene?
-Vår hovedtanke var å åpne en restaurant som serverer fersk mat. Ingenting for avansert, men med ferske og gode retter på menyen. For å svare helt konkret på spørsmålet ditt er det som skiller oss fra de andre er at vi tilbyr en annen type mat. Vi har selvfølgelig spareribs og liknende som så mange andre, men vi tilbereder rettene på vår tradisjonelle måte. Dessuten er vi her for å tilfredsstille kundene. Utifra hensynet til de mange internasjonale spisegjestene har vi derfor valgt å tilby både vår lunsj- og kveldsmeny hele dagen lang. Og, ikke minst, dersom noen ønsker en cocktail som vi ikke har på menyen, så lager vi den likevel. På denne måten bygger vi opp et godt forhold til kundene slik at de kommer nemlig igjen og igjen.
– Hvilke retter er det Blush Bistro selger mest av?
-Det vi nok selger aller mest av er vår spanske tapastallerken med reker i hvitløkssaus, Manchego-ost, oliven og serranoskinke. Som blir servert med brød til. Vi har også typiske hollandske retter på menyen som Bitterballen (kjøttkroketter), samt oster og pølser fra Nederland. En annen gammel klassiker er vår hjemmelagede hamburger, avslutter kokken. Bestillingene begynner nemlig å strømme inn og han må tilbake til kjøkkenet.
Fornøyde hollandske middagsgjester
To av Blush Bistro sine faste hollandske middagsgjester er Bep van Hoek og Tineke De Zeeuw. De livsglade damene har bodd i Spania i lange perioder og er storfornøyd med både servicen og maten ved den nyåpnede restauranten.
-Blush Bistro er en veldig god familierestaurant. Jeg har sett kveldsmenyen og den er svært allsidig. Selv har jeg smakt sjøtunge og den var absolutt perfekt tilberedt, skryter Tineke.