Leilighetshotellet La Colina i Calle Pau Casals har en høy stjerne blant mange nordmenn som ferierer i Albir. Dette skyldes ikke kun hotellets moderne fasiliteter, men også dets utsøkte kjøkken som nesten daglig byr på tradisjonelle norske retter.
-Her på huset serverer vi mat som nordmenn og skandinaver generellt er vant til, fra svineribbe og rekesmørbrød, til pytt i panne og kjøttkaker med brun saus, smiler hotellets daglige leder Antonio Suarez.
Stortrives i Albir
Spanjolen har drevet det godt besøkte hotellet sammen med sin svenske kone Ingrid Nordin de siste 15 årene og det spansk-svenske ekteparet forteller de stortrives i Albir.
-Vi har vært gift 28 år, og det er lang tid for en spanjol og en svenske å holde ut med hverandre, sier Antonio spøkefullt. Men all spøk til side. Jeg har jobbet med nordmenn i hele mitt liv og ser ut til å ha utviklet samme smak som dere. Etter å ha bodd i Benidorm i nærmere 30 år er jeg nå svært fornøyd med å bo i Albir. Dette er virkelig et flott område både å bo og arbeide i.
Norsk-dominert vintersesong
Den sympatiske hotelleieren forteller at 90 prosent av gjestene ved La Colina på vinterstid er norske, mens klientellet er noe mer internasjonalt når sommeren kommer.
-Siden det er noen sesongavhengige variasjoner ønsker vi jo å tilfredsstille alle ved å ha en meny med noe for enhver smak og som inkluderer retter som absolutt alle vil like. I tillegg til kokker som er spesialister innen norsk og svensk mat har vi også flere internasjonale kokker her på kjøkkenet. Disse tilbereder blant annet typiske thailandske og italienske middagsretter, avslører han.
Drømmer om eldrehjem
I tillegg til hotell- og restaurantdriften driver også Antonio Suarez og Ingrid Nordin La Colina Camping. Og, som om dette ikke var nok går det spansk-svenskt ekteparet nå rundt med planer om å etablere et eldrehjem i Albir.
Faste gjester
Familien Gjølstøl Ytterland fra Ålesund har tilbrakt hver eneste ferie siden 2005 ved La Colina og sier det alltid er god mat å få La Colina.
-Vi liker oss svært godt her. Restaurenten har en fin atmosfære, vertskapet er fabelaktig og maten er utsøkt. Alt som Antonio og resten av kokkene lager er godt. På sommerstid er det grilling på terrassen og så fullt her at man nesten ikke klarer å gå, så vennligst ikke skriv dette spøker Marit – eldstedatteren i familien Gjølstøl Ytterland.
-Det jeg liker med restauranten ved La Colina er at man får god valuta for pengene og at posjonene er store. Prisene er som Antonio – ganske lave, ler familiefaren gemyttelig.
SPANIA I DAG anbefaler
Minestrone-suppe
Lettsaltet torsk
Husets svineribbe

Evy, Eldar, Marit og Ingrid fra familien Gjøstøl Ytterland har tilbrakt hver eneste ferie siden 2005 ved La Colina og skryter av hotellets utsøkte restaurant.