Fra restauranten Casa Vital skuer man over det blå Middelhavet og på gode dager, som det er mange av i Altea, er himmelen like blå. Det er kanskje ikke overraskende at eieren Åge Folkestad har hentet sin inspirasjon fra disse idylliske omgivelsene når restauranteieren nå lanserer en blå vin.
Det har gått vel 15 år siden Åge Folkestad åpnet restauranten Casa Vital i gamlebyen i Altea. Folkestad har alltid vært vininteressert og de siste årene har egenproduserte viner har blitt en stadig større del av sunnmøringens liv.
Overraskelse på lur
I forrige uke var det nok en gang klart for vinsmaking i den populære restauranten i gamlebyen i Altea, hvor de nye årgangene av hvitvinen og rosévinen til Casa Vital skulle presenteres.
Men, Folkestad hadde forberedet en stor overraskelse for de 45 fremmøtte vinentusiastene. Dette var nemlig kvelden da 46-åringen for aller første gang skulle lansere sin helt nye blåvin, Azul Mediterraneo Casa Vital.
-Lanseringen har gått kjempebra og alle er kjempefornøyde. Jeg var spent på tilbakemeldingene, men alle tilbakemeldingene har vært udelt positive. Så nå har jeg bestemt at vinen også vil sendes til Norge, sier gründeren fornøyd.
-Hvordan er vinen på smak?
-Azul Mediterraneo Casa Vital er en blå hvitvin laget av Chardonnay-druer.På smak er vinen er fruktig, men samtidig tørr. Det som er svært spesielt med Azul Mediterraneo er aromaen hvor man kan ane en duft av fersken, sitrusfrukter, stikkelsbær, mango og grønne frukter. Ikke bare er vinen deilig på smak, men den er også svært morsom å servere til gjester, ler den sympatiske Ålesunderen.
Hvordan har dere klart å få til den blåe fargen?
-Jeg lager alle mine egenproduserte viner i tett samarbeid med den anerkjente og prisbelønte bodegaen Bodega Antonio Alcaraz. Den vakre blåfargen kommer av en hemmelig og naturlig proses hvor det kun er tilsatt litt antioksidanter for å stabilisere fargen, smiler Folkestad hemmelighetsfull.