Spania har alltid blitt mer rost for vinproduksjonen sin enn for ølet sitt. Dette er imidlertid i endring. Britiske Pete Brown fra The Times, kjent som ølkritiker, har inkludert seks spanske merker i sitt utvalg av de beste maltølene som finnes på det europeiske markedet.
Ølskribenten analyserte forskjellige spanske øltyper, blant hvilke han fremhever Alhambra Reserva 1925, som stammer fra Granada. Ifølge Brown er dette ølet et tydelig eksempel på hvordan Spania kan nytolke klassiske stiler med sin egen identitet: Alhambra Reserva 1925 er et tsjekkisk pilsnerøl, som kjennetegnes av intensitet og fylde, uten å miste friskhet.
Brown nevner også Damm Inedit, som ble født av samarbeidet mellom Damm-teamet og kokk Ferran Adrià. Faktisk er dette det første spanske ølet kritikeren legger til på listen sin. Brown beskriver ølet som en «gourmetlager», med «fruktige og krydrede» noter og en tørr avslutning som gir deg lyst til å fortsette å drikke det.
Andre spanske merker som skribenten nevner er den klassiske Mahou, vanlig på barene i Madrid; Victoria Málaga, hvor han fremhever den balanserte smaken og kjekspreget; Estrella Galicia, som han beskriver som mer håndverksmessig; og til slutt Cruzcampo Especial – noe som har skapt mye kontrovers blant spanske lesere, som ofte anser det som et merke som er mindre rosverdig.