Den spanske regjeringen har tatt et stort skritt mot sunnere lunsjer for barn i skolen for å bekjempe overvekt og fedme hos barn.
I henhold til ny lovgivning som ble vedtatt denne uken, er skoler forbudt å selge brus, bearbeidede bakverk og altfor bearbeidet mat.
Alle skoler, offentlige og private, fra førskole til videregående skole, må tilby fem næringsrike måltider i et nytt grep som søker å bruke skolens kafeteria som et verktøy for å lære sunne vaner og tette gapet mellom velstand og ulikhet for familier med lavere inntekt.
Så mange som 36 % av spanske skolebarn er overvektige, og tallet når nesten 50 % for lavinntektsfamilier, ifølge en studie fra Institute for Food Safety and Nutrition.
Skolekafeteriaer vil nå servere mer ferskvarer, fullkorn og fisk, samtidig som man unngår mat med mye sukker og fett.
Det er satt inn visse tildelinger for å sikre at menytilbudet er godt balansert.
Det nye dekretet sier at 45 % av fersk frukt og grønnsaker må være sesongbaserte, én til tre porsjoner hver uke bør inneholde fisk og at det må være minst én porsjon fullkornspasta og brød i uken.
Dekretet sier også at maksimalt fem gram sukker er tillatt i en enkelt servering, noe som betyr at all brus, juice og energidrikker er forbudt å selge på skolen.
De nye reglene begrenser også salget av prosessert mat som pizza, stekt mat og kroketter til én porsjon per måned.