Helsereiser fra Norge til Spania ser ut til å bli stadig mer populært. Trenden er også at ikke bare den eldre genersjon deltar, men folk i alle aldre som prioriterer god helse, fysikk og mosjon i livene sine.
Av Marianne Janet Kirkebø
– Etter min deltakelse i TVNorges serie “16 ukers helvete” har jeg fått et nytt liv og mange nye dører har åpnet seg. Min deltakelse gjorde meg nesten 20 kilo lettere, blodtrykket ble fint, kne- og bekkensmerter er borte og jeg har fått en enorm treningsglede. Dette forteller Jenny Jenssen når SPANIA I DAG tar seg en prat med henne.
Hun er kjent i Norge fra både TV-serier og fra underholdningsbransjen med sang og musikk. Jenny satser stort på skreddersydde helsecampturer til Costa Blanca også denne våren.
Den beste utgaven av seg selv
Helsereisene til Jenny har et stort og variert program.Det er treningsgleden og formelen hun gjerne vil dele med andre, et ønske om at andre skal få samme opplevelse med å bli den beste utgaven av seg selv, slik som hun selv sier å ha opplevd.
-Jeg har utdannet meg til zumbainstruktør og underviser fem dager i uken på Østlandet når jeg ikke turnerer med mine konserter. Under 16 ukers helvete oppdaget jeg at jeg klarte så mye mer enn det jeg trodde. Jeg ble uredd og nysgjerrig på mange treningsaktiviteter. På mine helsecampreiser ønsker jeg at deltakerne skal oppleve det samme, nemlig å tørre å prøve noe nytt. På mine turer får de prøve seg på zumba, vanngym, bootcamp, powerwalk, crossfit, stretching, yoga og linedance for å nevne noe, sier hun til SPANIA I DAG.
Jenny underviser selv i alle klassene unntatt yoga. Der har hun leid inn en spansk instruktør. Hun prøver å få til en uke med trening, sosialt samvær, god mat, knytting av nye vennskap, intimkonsert, glede, latter og foredrag om livsstilsendring, kosthold, trening samt hennes egen opplevelse i TV-programmet “16 ukers helvete”.
Voksne i alle aldre
Målgruppen til Jenny er voksne i alle aldre, både menn og kvinner. Den yngste deltakeren har vært 30 år og den eldste over 80, og meningen med campen er at alle skal mestre.
-Det er min jobb å lage et opplegg som inkluderer alle. Det er min jobb å pirre nysgjerrigheten hos deltakerne slik at de vil prøve nye ting. Mottoet jeg formidler er: “Bli en bedre utgave av deg selv”, forteller Jenny videre til SPANIA I DAG.
Biologisk alder gikk ned fra 70 til 45 år
Jenny gjør dette fordi hun vet hva livsstilsendringen har gjort med hennes helse og hevder at hun kan være sin egen medisin
-Tenk fra å være skrotet som blodgiver pga for høyt blodtrykk med inntak av høye doser blodtrykksmedisin som ikke fikk blodtrykket ned til nå å være medisinfri. Da jeg startet på “16 uker helvete” fikk jeg beskjed om at min biologoske alder var som en 70 åring (da var jeg 58 år), og etter disse 16 ukene å få beskjed om at jeg hadde krympet den til 45 år.
Kombinerer helse med musikk
Snart fyller hun 61 år og har aldri vært i bedre form, hverken fysisk eller psykisk. Det gir gevinst og motivasjon. Kanskje har hun truffet en nerve som mange vil ha. Helsecampene kombinerer hun med intimkonserter for deltakere.
-Under intimkonserten ønsker jeg at deltakerne skal bli bedre kjent med meg og min bakgrunn. Konserten er spesiallaget for en liten gruppe med masse inkludering, standup-prat, allsang og latter. Jeg har opptrådt så lenge jeg kan huske og startet som vokalist i et danseband bare 11 år gammel.
Inkuderende norsk sydlansk publikum
Jenny sier at hun føler seg heldig som har kunnet leve et langt liv av å formidle sang og musikk. Hun forteller om et flott publikum i Spania når hun holder konserter på steder nordmenn har bosatt seg.
-Det norske publikummet i Spania er fantastisk, inkluderende og imøtekommende. Kanskje skjer det noe med oss når vi kommer til varmere strøk? Kanskje blir vi mer sydlandske der?
– Første gangen jeg opptrådte i Abir/Alfaz var til inntekt for et juniorguttefotballag som drømte om å få oppleve Norway Cup. Mange nordmenn hadde gått sammen for å samle inn penger slik at drømmen for disse spanske guttene kunne bli virkelighet.
– Jeg ble spurt om å holde en gratiskonsert til inntekt for dem og stilte selvfølgelig opp. Mødrene til guttene laget store panner med paella og stemningen var på topp. Samme sommer kom gutta til Oslo og jeg som hadde selverklært meg til lagets “gudmor” inviterte til grillfest i hagen min i Asker. Og, gjett om vi heiet på Ekebergsletta.
– Jeg husker at TV2 kom og spurte meg hvorfor jeg heiet så vanvittig på et spansk fotballag. denne forbindelse ble jeg kjent med Henrik Holm og Torill U. Bjørgan i MYA, som tilrettelegger alt på mine helsecampturer. Dette er et fantastisk team som stiller opp 100% med kvalitet og tilstedeværelse.
Gatefest utenfor La Luna i Torrevieja 30. april
-Før hver eneste konsert klyper jeg meg i armen for å minne meg på om jeg lever her og nå. Det minner meg på at jeg skal nyte nuet. Nyte at min hobby og store lidenskap (musikk) faktisk er mitt levebrød, sier Jenny til SI.
Den 30. april blir det stor gatefest utenfor La Luna i Torrevieja, Orihuela. Restauranten drives av nordmenn og det blir feiring med fullt band, god mat/drikke, og dans. Den 18.oktober står hun på Los Angeles scene i Torrevieja med fullt band for dinnerkonsert og dans. Dette skjer for tredje år på rad, så der er det skapt en tradisjon.
-Forrige gang inviterte jeg med Unni Wilhelmsen og i oktober 2025 kan jeg røpe at en internasjonal stjerne kommer, sier en noe hemmelighetsfull Jenny.
Takker deltakere og publikum
Jenny avslutter intervjuet med å rette en stor takk til deltakerne på helsereisene og det norske publikummet som kommer på hennes konserter og til alle arrangørene som tilrettelegger for konsertene.