En restauranteier i Santa Pola på Costa Blanca risikerer å få en kjempebot på 60 000 euro. Bakgrunnen er at politiet har avslørt at restauranten serverte hummer og blekksprut som antakeligvis er ulovlig fanget, og kjøpt på det svarte markedet.
Det er det såkalte miljøpolitiet i Alicante som har innledet sak mot restauranteieren, som hadde 35 kilo hummer og steinblekksprut i fryserne.
Hummeren og blekkspruten stod på restaurantens meny, men eieren kunne ikke bevise sporbarheten til produktene. Det fantes heller ikke noen form for helsegaranti, som er viktig med tanke på forbruk.
Etterforskningen pågår for fullt, og det jobbes med å finne fiskebåten og eieren av denne, som antakeligvis har fisket hummeren utenfor øye Tabarca. Dette er et sted hvor fiske ikke er lov.
Eieren av restauranten kan få en bot på opptil 60 000 euro om det blir bevist at ulike lover og regler er brutt.
Ulovlig fiske er en utfordring, for man unndrar skatter og avgifter. Restaurantene som kjøper sjømat på denne måten, unndrar også skatt og de setter sine gjester i fare ved at maten ikke er kontrollert og godkjent for konsum. Miljømessig er ulovlig fiske også en stor utfordring.