Nye kaffetrender dukker opp og utfordrer det spanske markedet, som egentlig er ganske tradisjonelt. Sommeren byr på flere nye trender kombinert med de mer vanlige kaffedrikkene. SPANIA I DAG gir deg en kort oversikt her.
I Spania drikker man espresso med eller uten varm melk. Hovedingrediensen er espresso, med et sett av variabler som kan virke litt vanskelig for en tilreisende. Med andre ord, er det lett å bli forvirret over alle de «kaffemuligheter» man har.
Her er de tradisjonelle spanske kaffevariantene:
Café Americano
Normal svart kaffe noe sterkere enn hjemmebrygget filterkaffe
Café con Leche
Kaffe med melk ca. 60/40.
Cortado
Dette er som en deilig espresso med en skvett melk, som serveres i et litt mindre glass
Solo
Dette er en dobbelt espresso
Leche manchado
Varm melk med en liten skvett kaffe
Carajillo
Espresso med en liten dæsj brandy oppi
Bonbon
Espresso med kondensert melk oppi, for de som er glad i noe søtt
I dette kaffebildet, dukker det opp flere nye kaffeblandinger, som for eksempel disse:
Espresso & Tonic
Denne kaffe typen er ifølge kjennere, dristigere, mer sprudlende og sterkere en tradisjonell iskaffe. Oppskriften er basert espresso, is og tonic-water, som visstnok gir en forfriskende drink, hvor surheten i espressoen reduseres.
Coca-kaffe
Dette er en helt ny kaffe-trend, hvor man blander nytrukket espresso med is og toppet Cola.
Espresso Spritz
Espresso Spritz er en utvidet espresso med is og tonic, hvor en topper drikken med fersk-presset appelsinjuice.
Ube Iced Coffee
Ube Iced Coffee er en sterk espresso, som er blandet med mandel melk og is.
Mint Iced Coffee
Mint Iced Coffee er enda en gang espresso blandet med havre melk og mint. Severes kald og blandes ofte med vanilje eller brunt sukker.