De fleste Michelin-restauranter i Spania ligger i de store byene, men det er unntak. En halvtimes kjøring fra Pamplona, ligger kommunen Urdàniz. Her finner vi nemlig restauranten El Molino de Urdàniz, som drives av kokken David Yàrnoz fra Navarra.
Restauranten fikk sin første Michelin stjerne i 2007 og den andre i 2019.
Kokken David Yàrnoz, tilbyr sine gjester to menyforslag, en såkalt dagligdagsmeny og en gastronomisk, tilpasset den observante og litt kresne gane.
Begge menyene har «kortreist» mat og er sesongbaserte. Den dagligdagse, eller den uformelle, koster 32 euro, og det er uten drikke.
Menyen tilpasset den utsøkte gane og litt stor lommebok, koster 155 euro. Menyen inneholder “14 retter av de mest emblematiske og representative tilberedningene” knyttet opp mot Michelin-stjernen tilhørende El Molino, alltid med hensyn til sesongvariasjoner, tradisjon og kulinarisk innovasjon.
-Mitt kjøkken er et følelseskjøkken, sier stjerne-kokken David Yàrnoz.
-Jeg viser fra første stund min respekt for miljøet, produktets nærhet, kvalitet og søken etter fortreffelighet, fastslår han.
Les mer på www.elmolinourdaniz.com
Foto: Molino de Urdániz