Den spanske omeletten – tortillaen – kan lages på forskjellig vis med varierende ingredienser. Kokte poteter er kanskje mest vanlig, men vi prøver oss denne gangen med frosne erter.
45 minutter | Enkel | Lunsj | Serveres kald, lunken eller varm
Omelett, uansett ingredienser, er ypperlig som tapas sammen med andre småretter, men kan også være et hovedmåltid. Passer sammen med salat.
Ingredienser til seks til åtte porsjoner:
2 løk, delt i tynne skiver
2 ss olivenolje
225 g frosne erter, tinte
6-7 egg
2 ts frisk mynte
Salt
Pepper
Gjør slik for et godt resultat:
Oljen varmes i en stekepanne. Tilsett løk, ha på litt salt, og alt surre i panna i ca. 25 minutter. Løken skal være myk og. Rør inn ertene.
Pisk eggene sammen med mynte, salt og pepper. Hell dette over løken og ertene. Stek pent og rolig i ca. 10 minutter.
Trekk unna kantene av omeletten etter hvert som den setter seg, slik at den ukokte eggemassen kan renne innover.
Dekk stekepanna med en tallerken, og su panna og tallerkenen forsiktig. Løft bort panna. Legg en annen tallerken på toppen av omeletten, og snu begge tallerkenene og omeletten, slik at den kommer med riktig side opp.
Skjær opp i passe store biter og server. Gjerne sammen med brød og salat.