Restaurant Casa Vital i Altea åpner sesongen 15. februar. En sesong som kommer til å stå i vinen og matens tegn i større grad enn tidligere.
-Det blir satsing på vinkvelder og menyer med vinpakker, slik at gjestene kan få nyte flere gode viner i løpet av kvelden, opplyser innehaver av Casa Vital, Åge Folkestad til SPANIA I DAG.
Mer vin og mat
Bakgrunnen for at Åge Folkestad satser enda mer på vin og mat i år, kommer blant annet av at folk flest ønsker å fordype seg og øke kunnskapen om vin. Folkestad har drevet litt med dette tidligere også, men kun for grupper og på forespørsel.
-Jeg ser at akkurat dette blir mer og mer populært siden gjestene våre ønsker å utvide horisonten. De vil lære mer om vin og hvilke type mat vinen passer til.
Byvandring i Altea
Åge Folkestad har nå 11 ulike egenproduserte viner, så det er mye å ta av. Aga Casa Vital fra Rioja er bestselgeren, men de andre vinene ligger hakk i hæl rent salgsmessig.
Casa Vital-innehaveren starter også opp igjen med byvandring i Altea på torsdagskvelden. Dette er en populær, historisk vandring gjennom den vakre byen. Kvelden avsluttes med middag på restauranten.
-I fjor kom nordmennene og skandinavene tilbake for fullt. 50 prosent av gjestene er norske, og 30 prosent er spanjoler. Resten kommer i all hovedsak fra Sverige, England, Tyskland og Nederland, forteller Folkestad, som gleder seg til å ta fatt igjen etter en lang ferie.