Middelhavssuppa serveres med en stor spiseskje creme fraiche som topping. Grovt brød og godt smør passer også utmerket til denne retten. Middelhavssuppe, med gode grønnsaker, er mettende og sunn mat. (Foto: Melk.no).
Her serverer vi en oppskrift med en touch av Middelhavssmak. En suppe som smaker spesielt godt i vintermånedene.
Denne grønnsakssuppa er mettende og du kan man hell lage flere porsjoner, slik at du også har til dagen etter. Oppskriften er basert på fire porsjoner.
30-25 minutter | Enkel | Lunsj eller kjapp middag | Husk å servere ferskt grovbrød til denne retten
Følgende ingredienser er nødvendig for et godt resultat:
- 1 fedd hvitløk
- 1 stor løk
- 2 stangselleri
- 3 gulrøtter
- 1 boks hermetiske tomater
- 1 boks hermetiske brune bønner
- 1 boks hermetiske røde bønner
- 1 grønn squash
- 1 ts tørket basilikum
- 1 ts tørket oregano
- Salt
- Pepper
- 2-3 ss olivenolje
- 1 ss smør
- 4 ss creme fraiche, lett
- 1 l utblandet grønnsaksbuljong
Slik lager du suppa:
Skjær gulrøttene og squashen i små terninger, stangselleriene i tynne skiver og finhakk deretter løken/hvitløken.
Smelt smør i en passe stor kjele, ha i løken, gulrøttene og stangselleri. La alt surre i fem-seks minutter. Tilsett tomater og grønnsaksbuljongen. Nytt oppkok før varmen skrus ned. La suppen småkoke i seks-sju minutter.
Tilsett bønner, squash og krydder, samt olivenolje. La suppen få enda et oppkok. Smak til med salt og pepper.