Den spanske bondeomeletten er viden kjent. Denne ovnsbakte omeletten – tortilla al horno – er en litt annen variant, som smaker like godt.
1 time og 20 minutter | Middels | Tapas eller pålegg på brød | Mest brukt som tapas på barene i Madrid
Det er ganske vanlig å finne en slik type omelett på tapasbarene i Madrid. Omelettene skjæres opp i små firkantede biter og serveres på en pinne.
Det er også fullt mulig å skjære omeletten opp i større stykker og bruke den som pålegg på loff eller brød. Det er garantert god hverdagsmat.
Dette trengs for en omelett som gir 48 små biter:
1 fedd hvitløk, knust
1 grønn paprika uten frø. Finhakket
1 rød paprika uten frø, finhakket
4 vår løk, finhakket
180 g poteter, kokt, skrelt og skåret i små terninger
1 dl rømme
6 egg
175 g ost, gjerne cheddar e.l.
4 ss frisk gressløk, klippet
Olivenolje
Salt
Pepper
Gjør slik for et godt resultat:
Ta en langpanne og kle denne med folie. Pensl folien med olje.
Stek opp hvitløk, vårløk og paprika. Bruk olivenolje til steking. Rør om i 10-12 minutter. LA alt avkjøle seg og rør inn i de kokte potetbitene.
Rør egg, rømme, ost og gressløk sammen i en bolle. Rør deretter inn grønnsakene, smak til med salt og pepper.
Hell blandingen i langpanna. Stek i forvarmet ovn ved 190 grader i 35-40 minutter. Omeletten skal være svak gyldenbrun. Pass på at den er godt nok stekt og ikke for løs.
Sett omeletten til avkjøling. Legg den deretter over på en skjærefjøl. Undersiden skal opp, slik at du får fjernet folien.
Vend omeletten når den er blitt kald og skjær den i 48 små biter om den skal brukes som tapas. Ellers skjærer du biter som passer til en loff- eller brødskive.