Verdens beste paella er kåret. Det samme med verdens beste pizza. Spanske restauranter klarer seg som alltid godt i slike gastronomiske kåringer.
Restauranten Sequial 20 i Sueca i Valencia-regionen vant prisen for å lage «verdens beste paella». Det er kokkene Juan Jose San Bartolome og Daniel Jesus Vidal Ortells Ripoll som har komponert oppskriften til vinnerpaellaen.
Det deltok 45 kokker fra 16 land i konkurransen. Dette var den 62. utgaven av Concurs International de Paella Valenciana de Succa
I tillegg til heder og ære, samt god markedsføring, var førstepremien på 2 500 euro.
Må øve mye
-Hemmeligheten med å lage god paella spesielt, og godt mat generelt, er å øve. Du må lage retten mange, mange ganger for å få et godt resultat, sier de to vinnerkokkene.
Annenplassen gikk til PaellaGuys Restaurant i Vancouver i Canada og tredjeplass sikret Bon Aire Restaurant i El Palmar i Valencia-regionen. Paellaens opprinnelsessted.
Det ble også kåret vinnere i andre klasser, som for eksempel den beste paellaen i Valencia-regionen. Vinne her ble Santa Pola-restauranten Paco Baile. Beste paella på nasjonalt nivå laget kokkene på Los Reyes Restaurant i Malaga.
Økologisk mel
Det er også avviklet pizza-konkurranse på verdensbasis. Også her kommer spanske kokker godt ut av det. Juryen i 50 Top Pizza World ble arrangert i Milano nylig og restaurant Sartoria Panatieri i Barcelona havnet på tredjeplass i konkurransen.
Kortreist kvalitetsprodukter, god dyrevelferd, økologisk mel og lidenskap på kjøkkenet, skal være hemmeligheten bak den gode Barcelona-pizzaen, som lages i vedovn. Restauranten har ti ulike pizzatyper på menyen. Prisene ligger på rundt 15 euro.
Foto: Comer en Valencia