Egg og chorizo – chorizo y huevo – er en god tapaskombinasjon.
Denne retten har intet tradisjonelt ved seg. Snarere tvert i mot. Kombinasjonen chorizopølse og egg er av nyere dato, og den har blitt spesielt populær i de store spanske byene.
20 minutter | Enkel | Tapas | Forholdsvis ny tapasrett. Passer utmerket til et glass et glass cava
Opprinnelig ble vaktelegg benyttet, men det kan være vanskelig å få tak i og vaktelegg har en hinne under skallet som gjør de vanskelig å knekke. Små vanlige egg brukes for det meste og duger godt.
Ingredienser til 12 tapas:
12 egg
12 skiver fra baguette, som skjæres diagonalt. Ca. ½ cm. tykke skiver.
12 tynne skiver med chorizo
1 rød paprika, renses
Olivenolje
Salt
Pepper
Fremgangsmåten er denne:
Forvarm grillen og fordel baguetteskivene på stekeplaten. Grilles til skivene er gyllenbrune på begge sider.
Skjær til chorizopølsene om nødvendig. Sett begge deler til side.
Skjær tynne strimler av paprikaen og fres dem i olivenolje til de er møre. Settes til side.
Stek eggene på vanlig vis til hviten har satt seg og plommen er fast. Ta eggene opp fra pannen og la oljen renne av på et stykke kjøkkenpapir.
Legg først litt paprika på brødskiven, deretter chorizoen og eggene. Dryss over litt salt og pepper. Har du ikke paprika tilgjengelig kan du drysse over litt paprikapulver.