Dryss salt og pepper over kotelettene. Gni inn hvitløk og oregano, og la kjøttet ligge i en 20-30 minutter. Foto: Coop
Dette er en enkel, men velsmakende middagsrett. Beholdes på beinet på lammekoteletten under steking, vil kjøttet bli ekstra mørt og saftig.
30 minutter | Enkel | Middag | Kan serveres med ris eller kokte poteter
Lammekjøtt smaker godt uansett årstid. Kjøttet er kanskje best om det er ferskt, men frosne lammekoteletter duger garantert også. En litt spesiell sitrondressing piffer opp retten.
Ingrediensene som er nødvendig:
- 8 stk. lammekoteletter
- 1 potte frisk oregano
- 5 fedd med hvitløk
- 400 g modne Cherry tomater på stilk
- 3-4 sp olivenolje
- Salt
- Pepper
Til sitrondressing og tilbehør trengs:
- 3 sp olivenolje
- 1 stk. sitron, revet skall og saften
- 1 fedd hvitløk, revet/kuttet
- Litt oregano
- 1 ts. honning
- 500 g smør bønner
- 1 squash
- 2 dl grønne og sorte oliven
Dryss salt og pepper over kotelettene. Gni inn hvitløk og oregano, og la kjøttet ligge i en 20-30 minutter
Dypp tomatene i olje, ha på salt og pepper. Legg dem i en ildfast form i ovnen i 30 grader på 180 minutter.
Rør alle ingrediensene til sitrondressingen sammen.
Brun kjøttet et par minutter på sterk varme. Senk varmen og stek i 3-4 minutter til. Bruk en skje til å helle over oljen og kjøttsaft mens kjøttet steker.
Vend bønnene inn i sitrondressingen sammen med squash, oliven og Cherry tomatene. Legg kjøttet opp på. Bruk serveringsfat.