En rykende varm og mettende spansk suppe på litt kalde dager, er ikke å forakte. Kjøpt inn sunne råvarer og sett i gang.
Denne suppa, ofte kalt «bondesuppe» i enkelte spanske egionere, er enkel og forholdsvis raskt å lage. Det går med en times tid inkludert Hakking, skrelling og koking. Suppa er passe mektig, og du kan selv velge om du vil servere med eller uten godt brød til.
Dette er ingrediensene du trenger til fire personer:
250 gram chorizo pølse
2 gule løk
2-røde paprika
450 gram poteteter
2-3 fedd hvitløk
Litt persille, oregano og basilikum
1 spiseskje god olivenolje
Litt paprikapulver
2 bokser med hakkede tomater
1 liter grønnsaksbuljong
1 spiseskje balsamico
Salt
Pepper
Gjør slik for et godt resultat:
Rens løken og skjær den i tynne skiver eller små biter. Gjør det samme med paprikaen. Hakk hvitløken i fine småbiter.
Skrell potetene og skjær dem i småbiter. Hakk krydderurtene grovt, eller benytt tørket krydder om ikke friske urter er tilgjengelig.
Skjær opp chorizoen i passende biter eller skiver. Gi dem et par minutter steketid i panna eller gryta.
Fres løken og paprikaen i en jerngryte med olje. Tilsett hvitløken, tomater, paprika, paprikapulver, pølsebitene, balsamicoen og buljongkraften.
Gi suppa et realt oppkok og tilsett potetene, som er forhåndskokt møre. La suppa koke i en halvtimes tid på ikke på altfor sterk varme.
Tilsett krydderurtene, smak til med salt og pepper.