Spanske kikerter sammen med grønn salat, kokte egg, asparges og varmrøkt laks, vil de fleste like. En enkel og velsmakende rett å lage.
35 minutter | Enkel | Sunn rett | Middag/lunsj
Kikerter (garbanzos) er dyrket i Sør-Europa og Midtøsten i mer enn 8 000 år. De siste årene har kikerter blir mer og mer vanlig å bruke i det norske kostholdet også.
I rene vegatretter benyttes kikerter ofte. I Andalucia bruker man mye kikerter i forskjellige retter, blant annet gryter og supper. Kikerter er sunn mat rik på mange næringsstoffer, vitaminer og mineraler.
Du trenger disse ingrediensene til fire porsjoner:
- 700 g varmrøkt laks
- 250-300 g kikerter – hermetiske
- 15 friske asparges
- 6 egg
- Salt
- Pepper
- Paprikapulver
- 1 l vann
- 1 pose ferdigblandet grønn salat
- 1 lime – saften
- 1 ss god olivenolje
- Eventuelt 100 gram/en bunt dill
Gjør slik for et godt resultat:
Stekeovnen settes på 180 grader. Laksen legger du på et bakepapir på en stekeplate. Kikertene skylles i en sil, la dem renne av seg. Bland kikkertene med en passe mengde salt, pepper og paprikapulver. Legg kikertene på stekebrettet sammen med laksen.
Sett stekebrettet i ovnen, la det stå i et kvarters tid.
Skrell og vask aspargesen. Etter 10 minutters steketid legger du på aspargesen.
Kok eggene i seks minutter, slik at de blir passe bløtkokte.
Anrett alt på stekebrettet i dype tallerkener. Del eggene i to, drypp over limesaft og olivenoljen. Ha på dill om du liker det.