Dårlig vær og stor etterspørsel fra hele Europa, fører til at prisene på frukt og grønnsaker i Spania blir opp til tre ganger så kostbart som vanlig. Fisk og annen sjømat stiger også voldsomt i pris.
Kulde, vind og nedbør – flere steder har det kommet snø – og det fører til at bøndenes avlinger blir mindre. Flere sorter grønnsaker er ikke lenger å oppdrive, som for eksempel asparges. Klementinene og mandarinene tørker inn når det er lave temperaturer, så disse produktene er også vanskelig tilgjengelig. Det vesle som finnes i markedet, har gått opp 40 prosent i pris.
Auberginer har tredoblet seg i pris og koster nå seks euro. Blomkål kostet tidligere 0,30 cent og prisen på brokkoli var 0,50 cent. Nå koster begge 1,50 euro.
Fisk og sjømat har steget med opp til 60 prosent. Prisen på kjøtt derimot er uforandret.
Det er forventet at prisene på frukt og grønt vil stige i alle europeiske land så lenge en så stor prosent som Spania sliter med avlingene.