Nye tall viser at spanjolene spiser altfor mye rødt kjøtt. Mengden er nå oppe i seks ganger det som er anbefalt av helsemyndighetene. Når det gjelder bearbeidet kjøtt, som pølser og kjøttdeig, er tallene åtte ganger anbefalt verdi.
Mellom 28 og 38 prosent av alle krefttilfeller og hjertesykdommer kan relateres til for høyt forbruk av denne type kjøtt.
Helsemyndighetene mener at 125 gram kjøtt per uke holder. Når det gjelder hvitt kjøtt, som kylling og kalkun, er grenseverdiene 325 gram per uke. Problemet er at spanske menn spiser i gjennomsnitt 525 gram rødt kjøtt i uka. Kvinner spiser 302 gram i snitt.
Spanske barn spiser fire ganger så mye kjøtt som de burde.
Tallene står i grell kontrast til andre undersøkelser der det fastslås at den spanske Middelhavsdietten bidrar til at spanjolene lever lenger og generelt sett lever sunt.