Grytestek er enkelt å lage. Kan lages i stekeovn og på plata. Foto: Matprat
Det er enkelt å lage grytestek. Du kan benytte deg av lam, svin eller storfe. Steken passer seg selv i ovnen, eller på plata, og all kraften blir garantert til en utmerket saus. Dette er en middagsrett som spanjolene elsker.
2 timer og 50 minutter | Enkel | Middag | Serveres med potetstappe
De fleste benytter seg av lam, men det går altså like fint med annen kjøttype. Tilbehøret kan være det samme uansett.
Til 3-4 personer trengs følgende ingredienser:
1 surret stek, minst 1,5 kilo
1 gul løk, kuttes
3 båter hvitløk, kuttes
3 dl hvitvin
2-3 ss olivenolje
5 dl hønsebuljong
1 ts chilipulver
1ts paprikapulver
Salt
Pepper
2 stk paprika, røde, skjæres i grove biter
3 ss frisk mynte, finhakket
2 ss frisk mynte, finhakket
Slik gjør du for et godt resultat:
Surr hvitløk og løk i en gryte med olje i et par-tre minutter. Legg steken i gryta og brun den på alle sider. Stikk et termometer i midten av steken.
Legg paprika, urter og krydder i gryta. La alt surre sammen med steken noen få minutter. Hell opp hvitvin og buljong, sett på lokk og kop opp. Steken skal ligge og trekke litt under kokepunktet i ca. to timer og tretti minutter (litt avhengig av størrelse).
Når steketermometeret viser ca. 65-70 grader er steken medium. Den blir grå og tørr ved 75 grader.
Taa steken ut, la den hvile i aluminiumsfolie i 15-20 minutter før den skjæres opp.
Sil kraften, så har du en god saus. Er den litt for tynn, spe på med litt Maizena og rør godt om.
Serveres med potetstappe. Gjerne med litt hvitløk i.