Bryggeriet Brauhaus Seidel planlegger å tilby levende musikk, klovneoppvisninger og dans også etter den årlige oktoberfesten er over.
For flere måneder siden startet et nytt prosjekt å ta form nord på Costa Blanca og ryktene om at Albir snart ville få et ekte tysk bryggeri begynte å florere.
Det lokale bryggeriet Brauhaus Seidel ligger ved hotellet Albir Garden i Camino Viejo de Altea 27-1 og åpnet dørene 29.september, akkurat i tide for feiringen av den tradisjonelle oktoberfest.
-Vi har valgt å gi stedet navnet for halvliter på tysk, Seidel, forteller selskapets eiere Robert og Irina Egler når SPANIA I DAG stikker innom for å gratulere med nyåpningen.
-Hvorfor valgte dere å etablere bryggeriet i Albir?
-Mitt svar er: Hvorfor ikke? Albir er en vakker by og inkluderer vi Benidorm, så er hele området svært attraktivt for turister fra hele Europa. Her lever det mange engelskmenn, belgere, tyskere og nordmenn, kun for å nevne noen nasjonaliteter. Og, ikke minst, alle disse er øl-elskende folk. Det er årsaken til at vi valgte å etablere bayersk et ølhus siden min familie har røtter fra Bayern, forteller Robert Egler.
Tilbyr fire ølsorter
Bryggerihuset Seidel tilbyr per i dag fire ulike øltyper som er brygget på stedet.
-Det er riktig at vi lager vårt eget øl av typene Helles, Dunkel og Weizen, som henholdsvis er lager, mørkt øl og hvitt øl. I tillegg har vi en såkalt pale ale, som er et overgjæret og gyllent øl, legger Irina til og understreker at ingen av øltypene er filtrerte, noe som betyr at ølet er levende.
-Hvem av dere brygger ølet?
-Som eier skulle det bare mangle at jeg innehar kunnskap om ølbrygging, men vi har en mesterbrygger til å ta seg av denne oppgaven her ved Brauhaus Seidel. Vedkommende er universitetsutdannet som kjemisk ingeniør, og takket være dette og hans lange erfaring med å brygge øl klarer han å levere et stabilt produkt med svært høy kvalitet.
3.000 liter øl i uka
Brauhaus Seidel i Albir har kapasitet til å brygge 3.000 liter med øl per uke. Stedet kan dessuten lagre ytterligere 10.000 liter med øl.
-Alle vet at man trenger vann av høy kvalitet for å lage en god øl. Hvor henter dere vannet, fra springen?
-Selv om vannet her i Albir er forholdsvis god kvalitet foretrekker vi å benytte vann hentet fra fjellet. Dette får vi levert hit til bryggeriet, 6.000 liter av gangen. Vannet kommer fra Algar og oppbevares på tanker som inneholder en liten mengde med sølv før det pumpes videre til produksjonsområdet. Deretter filtreres vannet for å redusere mengden med kalsium og fjerne uønskede, sier Robert.
La bilen stå!
Helt til slutt bestråles vannet av en UV-maskin som gjør at det blir svært likt vannet som brukes ved bryggeriene i den tyske byen Bayern.
-Det er årsaken til at være øldrikkende gjester er så glade. Husk at i dag er øl billigere enn bensin, så jeg oppfordrer alle til å la bilen stå, og heller ta seg en øl, sier Robert med et smil.
I oktober måned feirer Bauhaus Seidel i Albir Oktoberfest med masse øl, levende musikk og dansing. Bryggeriet planlegger dessuten å ha levende musikk, klovneoppvisninger og dans fredag og lørdag kveld. Søndag morgen og formiddag fra klokken 10.00 til 14.00 serveres frokost med levende musikk, og selvfølgelig med en øl for de som ønsker det.










