Gnistrende sol fra vårblå spansk himmel lå der som en vakker kulisse, da den norske vingården Casa Boquera utenfor Yeacla ble åpnet sist lørdag. Nå starter eventyret og alvoret for vindbøndene og hotelleierne, Katherine og Harald Schalde fra Kristiansund. Millioninvesteringene skal etter hvert forrentes.
Bunadskledde og festfine mennesker fra både Spania og Norge var invitert da Casa Boquera høytidelig skulle åpnes og innvies. Hvis været gir oss en pekepinn på fortsettelsen, blir både bodegaen, hotellet og restauranten en suksess.
-Dette er nesten en uvirkelig følelse. Dagen i dag har vi ventet på og nå er den endelig her, sa Harald Schalde blant annet i sin åpningstale.
Casa Boquera er et lag
-Vi er et team, et lag som står sammen om dette. Katherine og jeg hadde ikke klart dette uten alle våre spanske venner. Vi er evig takknemlig for all hjelp, støtte og råd vi har fått underveis. Vi har lært spanske kultur å kjenne og vi respekterer kulturen, og ikke minst forstår vi mer av den, sa Schalde i sin tale.
Det var for fire år siden at ekteparet Katherine og Harald Schalde tilfeldigvis så en annonse på nettstedet Finn.no. En nordmann skulle selge en liten vingård og etter at kjøpet var i boks, vokste drømmene og visjonene. Prosjektet ble langt større og mye mer omfattende enn først tenkt.
Revet opp og fornyet
Gamle vinstokker ble revet opp og fornyet, det ble bygd ny bodega, der vinproduksjonen allerede er i gang, nytt hotell og restaurant er reist. I dag er Casa Boquera en oase ute på bondelandet, et par kilometer fra sentrum av den vesle vinbyen Yecla. 11 rom har hotellet og restauranten har Michelin-kokken, Borja Gomariz Alberola ansvaret for. Her er intet overlatt til tilfeldighetene.
Regien var da også i orden under åpningen sist lørdag. Først med ca. 300 inviterte gjester, som ble traktert med felespill, tapas, øl og egenprodusert vin av ypperste merke. På kvelden var det 55 gjester, de fleste nær familie og gode venner, som var invitert til sju retters middag. En storveis aften, som signaliserte med kraft og styrke, hvilke kvaliteter man kan forvente å bli servert i stedets restaurant.
God respons
Bryllup, jubileum, kick off og nytelse, er noen av stikkordene for markedstenkningen. Casa Boquera er et sted for alle kategorier som ønsker kvalitet, det være seg festligheter eller ren rekreasjon. Området byr også på gode turmuligheter og ATV-kjøring innimellom kjølige dukkerter i bassenget. Det første bryllupet arrangeres for øvrig på Casa Boquera allerede påskeaften.
-VI har allerede fått god respons fra markedet, sier Katherine Schalde, som underveis i all prosjekteringen og byggingen har tatt sommelierutdannelse. Dedikasjon er et annet stikkord når det gjelder familien Schalde.
Koordinater: 38°30’33.68”N
1°8’14.78”W

Casa Boquera-eventyret er nå i gang for alvor. Første store bestilling, et bryllup, skal gjennomføres påskeaften.

Østfoldingene Berith og Oddvar Sundell samt Merete og Egil Staal hadde tatt turen fra Torrevieja for å spise i restauranten, men havnet midt oppe i en hyggelig innvielsesfest.













