Det har vært arrangert norsk sildebord i lokalene til Alfaz del Sol i Alfaz del Pi. Sildebordet var kjempepopulært og hele prosjektet endte med et overskudd på 600 euro. Pengene skal gå til fotballgutta i byen.
80 personer var påmeldte på sildebordet, som ble arrangert for første gang. Det var ekteparet Lydia Olivia og Odd Ragnar Pedersen som tok initiativet og som stod bak arrangementet.
Sild i alle varianter
-Det har seg slik at min kone og jeg startet og drev Olivias hjemmelagde AS i flere år med base i Fredrikstad-distriktet. Produktene var sild og majonesbaserte salater. For tre år siden solgte vi aksjene i selskapet og dro til Spania for å nyte pensjonisttilværelsen, forklarer Odd Ragnar Pedersen til SPANIA I DAG.
Nå bor ekteparet i Selvaag-eide Alfaz del Sol og koser seg i Spania, men de to kan likevel ikke kun sitte rolig og slappe av. Ideen om et sildebord ble unnfanget sammen med Marit Gjelsten og dermed måtte Lydia Olivia sette i gang med å lage karrsild, sursild, rømmesild, tomatsild, sennepsild, karrisalat og sildesalat.
-Vi lagde 35 kilo ferdig vare og i tillegg ble det servert brød, potetsalat og godt drikke. Det ble en vellykket kveld og alle koste seg, sier Pedersen.
Silda ble hentet i Norge og transport med bil gjennom Europa.
Nytt sildebord
Sildeaftenen gikk altså med overskudd på ganske nøyaktige 600 euro og alle pengene er donert til fotballaget fra Alfaz del Pi, som skal til Norway Cup i Oslo i august. Alfaz del Sol og deres mange venner har bidratt med stor støtte til Norges-turen tidligere også.
-Blir det flere slike sildebord?
-Ja, det blir nok det. Vi har allerede begynt å snakke om en reprise på senhøsten i år, sier Odd Ragnar Pedersen.