Torsk, kikerter og chorizo blir et fargerikt og sunt måltid. Vi ovnsbaker torsken denne gangen og påpeker at retten kan også lages uten fisk. Da bør man servere det hele med godt brød til.
25 minutter | Enkel | Trenger ikke noe ytterligere tilbehør
Til fire personer trenger du dette:
650 g torskefilet
1 rødløk, finhakket
1 fedd hvitløk, knust
1 neve frisk persille
1 stk paprika
1 boks cherrytomater
3-4 ss rapsolje eller olivenolje
350 g kikerter på boks, avsilt og skylt
125 g chorizopølse
salt
pepper
Gjør slik:
Finhakk løken, knus hvitløken, skjær paprikaen i passe biter, hakk persille. Vend disse ingrediensene inn i oljen sammen med kikerter og tomater i to-tre minutter.
Ha grønnsaksblandingen i en ildfast form. Del fisken i porsjonsbiter, legg dem i formen, krydre med salt og pepper. Bak i ovnen på 180 grader i 10-12 minutter.
Skjær chorizoen i terninger, sprøstek på middelsvarme og la fettet renne av på et tørkepapir. Dryss over fisken og server varm eller lun. Du kan med hell også drysse litt ekstra persille på toppen.
Gode effekter
Ernæringsfysiologene mener at kikerter er sunt å spise. Kikertene gir en rekke gode effekter for vår helse, og kan gjerne spises daglig.
Kikerter er nemlig svært rike på næringsstoffer, som folat, jern, fosfor, kopper, magnesium, mangan og molybden.
Kikerter er blant annet svært kolesterolsenkende. Kombinert med hvitløk og kukumin er kikerter den reneste helsebomben. Belgfrukter bidrar også til stabilt blodsukker og forebygger til en vis grad diabetes. På grunn av mye vannløselige fiber, så virker kikerter også bra på tarmfloraen. Man kan få mye luft i magen hvis man spiser for mye, så det anbefales å øke mengden gradvis.
En belgfrukt
Kikert er en belgfrukt som tilhører erteblomstfamilien. Den vokser i subtropiske eller tropiske klima. Kikert dyrkes i Middelhavsområder som Spania, men også i vestlige Asia og India.
Planten blir fra 20 til 50 centimeter høye og har små blader på begge sider av stammen. En belg inneholder to eller tre erter.
På boks
Kikerter benyttes i salater, stuinger, kan males til mel, frityrstekes, moses til hummus, ristes og krydres. I mange land brukes kikerter som snacks. Kikerter er ganske mild på smaken.
Kikerter er et godt vegetaralternativ.
Bakgrunnen for at kikerter ikke brukes mer i matlaging, kommer nok av at kikertene må bløtlegges i minimum åtte timer før bruk og deretter kokes i ca. 45-60 minutter, men husk at kikerter kan kjøpes ferdig på boks!