-Pane e Amore er en stilfull og pittoresk restaurant beliggende i Camino vell del far nummer 5 i Albir. Restauranten har en avslappet og bohemsk atmosfære, og kanskje Albirs flotteste beliggenhet med en aldeles fantastisk utsikt utover hele Albir-bukten. Du har kanskje lagt merke til restaurantens blomsterport og turkise inngangsparti på veien opp til fyret?
Entreprenørene bak Pane e Amore er ekteparet Lino Falleti og Teresa Benavides. Lino kommer fra Torino i Nord-Italia, mens Teresa er halvt spansk og halvt hollandsk. Sammen har de en datter på fem måneder, Orianna.
Eksperimentelt italiensk kjøkken
Det har nå gått nesten to år siden ekteparet startet den idyllisk lokaliserte restauranten som blant annet har sunne frokoster, juser som renser kroppen for giftstoffer, lunsj, middag og drinker på menyen.
-Pane e Ammore har et veldig eksperimentelt kjøkken som jeg vil karakterisere som ¨revidert italiensk.¨ Restauranten tilbyr gourmet-retter som er svært gjennomarbeidede og hvor alt er laget av våre kokker helt fra bunnen av. I tillegg endrer vi ofte på menyen slik at også våre faste gjester stadig kan prøve nye retter. Om sommeren fokuserer vi fortrinnsvis på salater og mat som kan tilberedes hurtigere. Dette handler rett og slett om kapasitet. Om sommeren har vi veldig mange gjester og måtte ansette tyve nye kokker for å gjøre jobben jeg gjør i vintersesongen. Men, et så stort kjøkken har vi dessverre ikke, ler den hyggelige italienske kokken.
– Hvilke gjester har restauranten?
-Vi har mange utenlandske gjester fra en lang rekke nasjonaliteter. Vi har spesielt mange gjester hver søndag, og dersom det er vindstille er det som regel stappfullt her. Vi har i løpet av de to årene vi har holdt på klart å skaffe oss en lojal kundekrets. Det tror jeg er mye takket være at vi ofte endrer på menyen, kun bruker årstidens produkter og ingredienser av høy kvalitet.
– Hvilke retter er de mest populære blant restaurantgjestene?
-Det er mange som stikker innom på formiddagen for å ta en kaffe eller for en sunn lunsj i rolige og avslappende omgivelser. Da er det mange som bestiller vår hjemmelagede youghurt med banan, eple, rosiner eller vår pære og sjokoladekake. Når det gjelder de som kommer for å spise middag har vi flere bestselgere blant annet husets gnocchi og skruepasta med ricotta, sopp, aubergine og parmesano. På sommeren arrangerer restauranten dessuten grillfester hver onsdag, avslutter Lino Falleti.
SI – SPANIA I DAG anbefaler
Husets salat med tomater, mozzarella, asparges og spinat
Penne zucchine, albahaca og parmigiano
Filet av tunfisk med garnityr
Eplekake