Antiche Terre – produsenten bak suksessvinen Valpolicella Ripasso kommer her med en verdig oppfølger! Solo Passione er en prisgunstig appassimento som kombinerer styrke och kraft med balanse och eleganse.
Solo Passione betyr «bare lidenskap» og sikter til vinmakerens dedikerte hengivenhet til vinproduksjon på den tradisjonelle «passitometoden».
Veneto er en region i nordøst-Italia. Antiche Terre har 25 hektar med veldrenerte vinmarker i åsene i Valpolicella-Valpantena like utenfor Verona. Valpantena betyr «vinenes dal». Et frodig og grønt område med varme somre som kjølnes av den maritime påvirkningen fra Gardarsjøen og det Adriatiske hav.
Vinen blir laget på druesortene corvina veronese og rondinella. Druene høstes i midten av september og en del av druene tørkes før de lages vin på. Vinen får så seks måneders modning på eikefat før den tappes på flaske når våren kommer.
Solo Passione er en frisk og fruktig vin med et deilig innslag av tørket frukt og mørke bær. Den er balansert, rik og fyldig med bløt struktur med lite tanniner, samt lang ettersmak.
Ripasso passer til en rekke matretter, Solo Passione er intet unntak i så måte. Prøv den for eksempel til lyst kjøtt, storfe, grillmat eller tomatbaserte pastaretter og modne harde oster. Den går også godt til våre tradisjonelle norske juleretter. Ribbe og Solo Passione er en perfekt kombinasjon.
Solo Passione er vin som passer den skandinaviske gane. Raus på smak, bløt og myk men med en kledelig friskhet og krydderpreg som gjør vinen egnet til mat. En flaske full av lidenskap.
Pris ARG
kr 132,50