Knapt noen annen restaurant på Costa Blanca kan konkurrere med Casa Vital i Altea. Restauranten har nemlig alt som sikrer et vellykket restaurantbesøk. Det er følgelig ikke det minste merkelig at Casa Vital kan feire 15 årsjubileum mer vital og fremoverlent enn noen gang.
Utsikten er formidabel fra den vesle terrassen foran restauranten. Utsikten er like vakker fra torget utenfor, der eier og driver av Casa Vital, Åge Folkestad disponerer godt om plass. Calpeklippen troner i det fjerne, blå høsthimmel og blått Middelhavet går nesten i ett. Det kan knapt vakrere bli på en godværsdag.
Åge Folkestad har egen vin – kvalitetsvin – fra den velkjente bodeagen Antonio Alcaraz i Rioja. Tidligere år lanserte Folkestad sin egen Millenium vin fra nevnte bodega og vinen er tatt meget godt i mot i markedet.
Drøm i oppfyllelse
-De var en drøm som gikk i oppfyllelse da vi fikk til samarbeidet med Antonio Alcaraz, innrømmer Åge Folkestad overfor SPANIA I DAG.
Casa Vital har nå sju egne viner. Det hele startet i 2013 da lanserte Folkestad tre viner. Sortimentet og porteføljen i nordmannens eget importfirma i Norge øker med andre ord. Fem av vinene kommer fra La Mancha.
Det ligger mye hardt arbeid med å skape gode viner. Åge Folkestad har mange ganger måtte legge fra seg kelnerhabitten i Altea og reist til vinmarkene. Takket være intenst arbeid og godt samarbeid med fagfolk har restauranten Casa Vitals egne viner blitt til kvalitetsviner og ikke husviner slik vi ofte kjenner dem: Slappe og smaksfattige. Åge Folkestads viner har skapt viner som folk setter pris på til den gode maten som serveres på stedet. Det er også fullt mulig å kjøpe med seg en flaske eller tre å ta med hjem.
Best i Rioja
-Milleniumvinen er produsert i Rioja Alavesa, som ligger i den øverste delen av Rioja og i Baskerland. Mange mener at denne regionen er det aller beste stedet i Rioja, påpeker Folkestad, som har sikret seg heder og ære både nasjonalt og internasjonalt for sin vinproduksjon.
Vinene til Antonio Alcaraz kan kjøpes i nærmere 30 land. Også på Vinmonopolet i Norge er vinene tilgjengelige. Det samme gjelder vinene til Åge Folkestad, men foreløpig er vinene kun å finne i bestillingsutvalget.
Jubileum i år
-Det å holde på med vin er artig, og det gir meg økt kunnskap og energi i hverdagen, sier Åge Folkestad.
Det er altså 15 år siden Åge Folkestad åpnet restauranten Casa Vital i Altea. Bare noen steintrapper ned fra den travle og populære Kirkeplassen ligger restauranten med den unike utsikten, gode maten og de utsøkte vinene. Her kan man nyte et lite eller mer omfattende måltid. alt ettersom det passer, både utendørs og innendørs. Både i 1. etasje og i kjelleren, i bodegaen, er det mulig å ha det hyggelig.
Åge Folkestads byvandringer i Gamlebyen i Altea er velkjente og etter hvert er hans vinkvelder et samme. På Casa Vital arrangerer nemlig Folkestad mat- og vinkvelder. Dette produktet har nordmannen tatt med seg til gamlelandet, så innimellom reiser Åge Folkestad til Norge for å kjøre mat- og vinforedrag.
Etikettene spesielle
-Reisevirksomheten må begrenses, men det er alltid hyggelig å komme til Norge, sier kristiansunderen, som skal til Ålesund og Kristiansund 13. og 14. november for vinpresentasjoner.
For øvrig er det verdt å legge merke til at etikettene på Casa Vital og Åge Folkestads vinflasker er av det spesielle slaget. Det er den norske kunstneren Roald Tellnes som har lagd etikettene på flaskene, som må kunne sies å være et kunstverk i seg selv. Norsk kulturhistorie er knyttet inn i motivene, så den gode spanske vinen har norske innslag på flere måter.
-Og nå starter lutefisksesongen og julebordene. Det er bare å ringe og bestille, sier den aktive og blide Åge Folkestad.