Prosecco er i løpet av få år blitt den mest kjøpte musserende vin i Norge. Ikke så rart, den er frisk, fruktig og anvendelig til mange forskjellige matretter. I tillegg er det et rimelig alternativ til Champagne fra Frankrike.
Produksjonsmetoden skiller seg fra champagne ved at gjæring nummer 2 foregår i lukkede tanker, og ikke på flaske. Kullsyren kommer fra denne annengangsgjæring.
Bellussi er en av de store produsentene i Treviso i Veneto og er mest kjent for sin BRUT (tørr)
De har et rikt utvalg av viner, men Prosecco Brut er den mest populære med lavt sukkerinnhold under 10 gr/liter.
Vinen passer perfekt til spekemat, aperitif, skalldyr og aioli.
Den har en fin fruktig duft og smak, med balansert friskhet i avslutningen.
Serveringstemteratur ca 15 grader.
Pris hos ARG Duty Free på Torp og Rygge NOK 99,50