Representanter for Decanter World Wine Awards, australske Beth Willard og Tim Atkins, fremhevet Baldovar 923 Rosè, en rosevin fra DO Valencia, kommenterer Alicante Plaza.
Beth Willard fremhevet at Spania opplever en ny bølge av kvalitets-roséer. “Jeg har ikke sett denne fremgangen i kvalitet i andre deler av verden,” sa hun. Og hun beskrev Baldovar 923 rosévinen, fra DO Valencia, som “en fjellrosé som gjenspeiler essensen av Serranía del Alto Turia, som ligger i Comarca provinsen i Valencia.
Baldovar 923 rosévinen kommer fra druene bobal og tempranillo, og vingården ligger mellom 800 og 1200 meter over havet. Dens korallfarge med sine fiolette farge, reflekterer den fiolette sjøen. På ganen skiller den seg ut for sin kompleksitet og mangfold av smaker, resultatet av et unikt terroir, som er en fransk betegnelse for vinmarkens ytre omgivelser, jordsmonn, temperatur og topografi, «Den gir ofte forklaring på de ulike viners individuelle preg», fortsetter, Beth Willard. Baldovar 923 rosévinen er lagret i ni måneder i eik, kar og rustfritt stål
«Og vi står overfor et prosjekt som ble født i fjellene i Valencias indre, 923 meter over havet – høyden som gir navn til denne unike vingården – Baldovar 923 representerer et av de mest fascinerende og lovende vinprosjektene på den nåværende spanske scenen». Denne lille boutique-vingården ligger i Alpuente kommune i Los Serranos-regionen, og har gjenvunnet historiske vingårder av druesorten Merseguera, hjemmehørende i området og praktisk talt glemt i flere tiår. Dens gamle vinstokker dyrkes i kalksteinsjord under et middelhavsklima med markert kontinental innflytelse, med store termiske kontraster som gir druene en langsom og kompleks modning.
Bak Baldovar 923 finner vi et team ledet av Nito Alegre og flere partnere som valgte dette avsidesliggende hjørnet med en klar visjon: å lage fjellviner med en unik personlighet, med full respekt for områdets karakter. Produksjonsfilosofien er basert på tradisjonelle metoder kombinert med miljøvennlige teknikker og økologisk dyrking.