En studie utført av analyseselskapet IMOP-BERBĒS, som spesialiserer seg på helserelaterte matvaner, viser at 96,6 % av den spanske befolkningen mener at helse er nært knyttet til tilstrekkelig ernæring.
Undersøkelsen, som ble utført for å kartlegge holdninger til mat og helse i Spania, avdekker en økende bevissthet om viktigheten av et sunt kosthold.
Større bevissthet om helse og kosthold
Dataene fra undersøkelsen viser at flere og flere spanjoler prioriterer sunne matvaner, og mange velger nå frukt, grønnsaker og økologiske produkter, samtidig som de reduserer inntaket av bearbeidet mat og sukker. Denne utviklingen reflekterer et økende engasjement for personlig velvære og et sunnere liv, både individuelt og kollektivt.
Prioriteringer på bordet
Til tross for den økende bevisstheten, viser studien at 70 % av de spurte ikke ser noe behov for å endre sitt nåværende kosthold. Likevel vurderer nesten en tredjedel av befolkningen å justere sine matvaner, der de planlegger å prioritere mer frukt, grønnsaker, kjøtt og belgfrukter, samtidig som de ønsker å redusere inntaket av bearbeidet mat. Dette signaliserer et skifte mot et mer helsebevisst kosthold i Spania.









