I nesten 20 år har Merete Myhrvold servert nordmenn i Torrevieja tradisjonell norsk, internasjonal og spansk mat til lave og fornuftige priser. Spisestedet har også blitt et sosialt møtested for mange skandinaver i Torrevieja.
Merete Myhrvold har drevet Bar La Rosaleda siden 2.juni 2000. Neste år blir det dermed duket for storstilt jubileum med levende musikk og grisefest, lover den norske restauranteieren.
-Vi kjøpte baren i 2000. Familien hadde sommerhus ved siden av baren. Det var foreldrene mine som kjøpte hus her i 1985, og det hele startet faktisk med at vi vitset om at vi skulle kjøpe baren bak huset. Jeg skulle egentlig bo i Geneve, men når jeg skulle ha barn tenkte vi at dette et fint sted å være. Det var mer praktisk og fint å bo her med små barn og begge barna mine er født her.
-Hvorfor valgte du dette navnet på restauranten?
-Grunnen til at jeg valget å kalle spisestedet Bar La Rosaleda er at dette også er navnet på urbanisasjonen her. I virkelig gamle dager het det Parabol her, men når vi tok over hadde stedet så mye gjeld at vi tenkte det beste var å starte med et helt nytt navn.
Neste år er det altså vårt 20-års jubileum. Da blir det stor fest. Vi hadde stor 10-årsfest og denne blir minst like stor. Det blir levende musikk og grisefest. Jeg har alltid vært bedriftsleder, men i løpet av disse nesten 20 årene har jeg gjort alle typer oppgave. Jeg har både jobbet på kjøkkenet og som kelner Nå i dag er jeg mest på innkjøp, kontorarbeid og administrering.
Matkonsept som fungerer
Når Myhrvold blir spurt om maten som serveres ved Bar La Rosaleda svarer hun at restauranten serverer mat laget fra bunnen av, som selges til lave og fornuftige priser.
-Vi har skandinaver, spanjoler og en del briter her, og kokt norsk torsk er mange veldig glade i.
Dessuten lager vi fish and chips på norsk torsk. Det er en rett vi er kjent for.
Oppskriften min får du aldri
Hovedretten Bar La Rosaleda selger aller mest av er derimot spareribs.
-Det er sausen som er hemmeligheten bak suksessen til vår spareribs. Den er godt marinert på en hemmelig oppskrift som jeg fikk fra en amerikaner for 30 år siden. Jeg var i amerika og studert og snappet opp oppskriften.
Marinaden til stedets spareribs er ikke den eneste restaurant-hemmeligheten Merete Myhrvold holder tett til brystet.
-Vi har hemmelige oppskrifter på alle sausene våre og de ansatte ved restauranten må signere taushetserklæring på at de ikke forteller noe videre når de starter. Vi lager vår egen Thousand Island-dressing, og til og med fårikålen vår har vi en hemmelig vri på, smiler Myhrvold hemmelighetsfullt.
¨Det er helt topp her!¨
At maten ved Bar La Rosaleda faller i god smak er det liten tvil om når SPANIA I DAG slår av en prat med noen av stedets spisegjester.
-Vi synes det er helt topp her, sier en gruppe på fire nordmenn som bor på Torreta 2 mens kelner Eddie setter ned to halvlitere og to glass hvitvin på bordet foran dem.
-Nå venter vi på at det kommer fire stykker til, og alle skal ha norsk torsk. Utover mater er også kelnerne og innehaveren og, ikke minst, musikken veldig bra. Om vi skal svinge oss på dansegulvet tror jeg nok er heller usikkert. Vi skal ikke drikke så mye, ler nordmennene.
Sosialt møtested med underholdning
I tillegg til et smakelig måltid kommer også mange mennesker innom Bar La Rosaleda blant annet for å spille canasta, delta på strikkekafé eller la seg underholde av stedets trubadurer Mike, Baard og AJ Swing.
-Jeg har gode gamle Mike som spiller gamle svisker hver søndag. Det har han gjort i hele 19 år. Han spiller ikke høyt og da kan man prate samtidig. Det er det mange som liker. Baard har spilt opp til dans hos oss hver fredag de siste fem årene, mens AJ Swing underholder onsdager klokken 14.00.
Rent badebasseng året rundt
I tillegg organiseres det Strikkeklubb på mandager klokken 12.00 og quiz for svensker og nordmenn hver torsdager klokken 19.00.
-Vi må heller ikke glemme damene som møtes hver tirsdag klokken 13.00 for å kose seg og spille en runde med canasta. Dette er et gammeldags kortspill som likner på Bridge og som begynner å komme på moten igjen. Vi har vel spilt bortimot 10 år nå. Dessuten har vi badebasseng som vi holder rent hele året rundt. Det er litt spesielt, avslutter restauranteieren.
Si Anbefaler:
Husets tomatsuppe
Fish & Chips av norsk torsk
Husets spareribs
Vafler