Ekteparet Kristin Oskarsen og Roger Brasetvik opplever i disse dager et stort innrykk av kunder som skal gjøre de siste innkjøpene før julehøytiden er over oss.
Julen er en trivelig tid på dagligvarebutikken Scandigo i Calle Fuensanta i Torrevieja. Eierne Kristin Oskarsen og Roger Brasetvik har dekorert butikklokalet fra topp til tå med både juletre og glitter, og over musikkanlegget strømmer tradisjonell julemusikk.
-Både nordmenn, svensker og dansker er veldig glad i grøtris. Nordmenn vil gjerne ha ribbe, pinnekjøtt eller lutefisk, mens svenskene på sin side har juleskinke, rødbetsalat og julekorv som den av sin tradisjon. Danskene derimot ønsker blant annet and og ribbe og fleskestek som julemat. Når det gjelder tilbehør går det mest av rødkål, surkål, sennep, fløte, rømme og diverse julekaker. Danskene derimot ønsker blant annet and og ribbe og fleskestek som julemat.
-Har kundene vært tidlig ute for å få julematen i hus i år?
-Det går veldig bra med varehandelen og folk kjøper generelt julemat som ribbe i flere varianter, pinnekjøtt, sur- og rødkål. Det er selvfølgelig et rush nå, men mange startet også i god tid med å planlegge maten de skal servere i julen.
Etter at fredagsmarkedet i Torrevieja flyttet ut av sentrum forteller Kristin Oskarsen at hun har merket en positiv utvikling i varehandelen.
-Det er blitt mye lettere å komme seg hit etter at markedet flyttet siden man nå kan parkere rett utenfor inngangsdøren vår. Selvfølgelig er det mye jobbing forbundet med å drive en dagligvarebutikk, men dette var noe vi var forberedt på. Vi trives og er glade for å være her i Calle Fuensanta og selv om læringskurven har vært bratt så føler at vi er godt i gang, avslutter Oskarsen.