Caviarshops er en liten og intim tapas-bar midt i sentrum av Calpe. Hver eneste dag tilbereder russeren Kirill Kulikov kaviar og røyket fisk i alle regnbuen
Caviarshops er en liten og intim tapas-bar midt i sentrum av Calpe. Hver eneste dag tilbereder russeren Kirill Kulikov kaviar og røyket fisk i alle regnbuens varianter for å tekkes de lokale spisegjestene.
-Jeg tilbereder alt helt selv, og står på kjøkkenet to ganger om dagen for å kunne åpne dørene klokken 10.00 og 18.00, sier eieren av det lille spisestedet, som kun dørene for tre måneder siden.
-Vi har dessverre hatt noen praktiske utfordringer som gjorde at vi ikke kunne åpne tidligere i sommer som planlagt. Dessuten tenkte vi i utgangspunktet å åpne en butikk, men det viste seg raskt å være veldig vanskelig å finne små og egnede lokaler i Calpe. Dermed ble det gastro- og tapas bar, hvor det selges kaviar og røyket fisk i stedet, smiler Kirill Kulikov.
Etter en rolig start forteller russeren at det etterhvert er flere som begynner å få øynene oppe for gourmet-baren i Calle la Niña 7a i Calpe.
-Litt etter litt kommer det stadig fler folk innom. Dette er mat for mennesker fra nord-og vest- Europa, som finner, nordmenn og tyskere. I dag har vi for eksempel en familie-tallerken med laks tilberedt på fire ulike måter. Selvfølgelig servert med husets poteter med dill og finsk brød
-Dette er min idé for å friste flere spanjoler innom, sier Kulikov, mens han peker på et fat med boqueron i eddik. Spanjolene simpelthen elsker denne retten servert med rød paprika og brød. Det var også min idé å bruke svart, glutenfritt brød.
Caviarshops tilbyr også retter for alle som ikke liker fisk og kaviar.
-Jeg må ha noe til alle. Vi serverer for eksempel også spansk Serrano-skinke, noe ingen russere er spesielt glad i på grunn av alt fettet. Her i Spania er jo russisk salat tunfisk og masse majones veldig utbredt. Men, det er riktignok ikke slik den tilberedes hjemme i Russland, hvor hver familie alltid har to ulike salater på middagsbordet. I Russland bruker man mange flere ingredienser i salaten. I dag har jeg laget to friske og tradisjonelle russiske salater med majones, ananas, hvitløk og kylling, som er like gode å spise til kylling som til gris, eller med kun brød.
-Når på dagen har dere flest spisegjester?
-I november har det vært flest folk innom mellom klokken 11.00 og 15.00. På ettermiddagen er det ikke så mye folk i gatene her i Calpe. Fredag ettermiddag er derimot et unntak. Som lørdag. Det har ikke vært enkelt å bestemme åpningstiden siden vi ikke hadde mye erfaring med å jobbe om vinteren.
Finske råvarer
All fisk og kaviar som serveres ved Caviarshops er økologisk renset og har hverken E-eller smaksforsterkningsstoffer tilsatt.
-Vi er russere fra St.Petersburg, som ligger rundt 200 kilometer fra Finland, og vet at finnene både har gode og økologiske produkter. Det er umulig å importere russisk kaviar til Spania. For å gjøre det må jeg betale høye skattetariffer for å hente inn varene og da blir det ikke lønnsomt lengre. Derfor har vi valgt å jobbe direkte med et par store firmaer i Finnland som vi importerer laksen og kaviaren vår fra. All fisken vår kommer nedfryst til 22 minusgrader direkte fra Finnland. Vi har også brød og likører fra Finland som man kan smake på etter måltidet.
Avslutningsvis legger russeren til at dersom noe faller spesielt i smak er det også mulig å kjøpe med seg produkter hjem.
-Det er mulig å handle varer her og, ikke minst, få levert det man ønsker på døra her på Costa Blanca-kysten, avslutter tapas-barens eier.
Si anbefaler:
- Regnbueørret med dill
- Tartaletas med Philadelfia
- Boqueron i edikk