Daglig leder Rene Schmidt (t.h.) gikk i sin tid i lære hos den verdenskjente kokken Paul Bocuse. Nå etablerer han seg i Albir.
For kun en liten måned siden åpnet restauranten Sizzle dørene for sultne strandløver i Albir. Det er tyskeren Rene Schmidt står bak det nyeste tilskuddet av spisesteder i Albir.
I Sizzle har entreprenøren funnet et unikt konsept hvor europeiske og asiatiske smaker blandes i skjønn forening.
-Navnet kommer av den sprakende lyden som kjøttet lager når det grilles på steinene våre. Sizzle er nemlig det man kanskje kan kalle en ¨stein-restaurant.¨Det vil si at vi jobber med varme, vulkanske steiner på rundt 400 grader. Dette er en gammel tradisjon, så dersom noen forteller meg at han/hun var den første til å bruke steiner må vedkommende være fem tusen år gammel, ler restauranteieren mens han ønsker SPANIA I DAG velkommen med et fast håndtrykk.
Vulkanske steiner
Det var under tiden Schmidt bodde i Irland ble kjent med denne måten å tilberede mat.
-Vi pleide vi å tenne bål på stranden hvor vi plasserte steiner på toppen av for å grille kjøttet. Vi tenkte at vi skulle ta med oss dette konseptet til Spania og samtidig bringe inn nye elementer. Det er dessuten ingen som slår oss når det gjelder kvaliteten på kjøtt, sier restauranteieren.
Varme og rustikk sjarme
Scmidt forteller videre at han er langt fra et ubeskrevet blad i restaurantbransjen, hvor han både har erfaring fra kjøkkenet og ledelse.
-Jeg gikk i sin tid i lære hos blant andre Paul Bocuse, som er kjent for sine fantastiske småretter. Men, det var over 20 år siden. Etter det har jeg etablert restauranter i Tyskland, Italia, Irland, Spania og Seychellene. De siste tre månedene har jeg brukt til å pusse opp restaurantlokalene her i Avenida Oscar Espla 7.
Det harde arbeidet har utvilsomt gitt avkastning. Det første man legger merke til når man for aller første gang kaster blikket på den store uteterrassen til Sizzle er den gjennomførte bruken av tykke trematerialer og metaller. Designet som er valgt for restauranten utstråler varm og rustisk sjarme.
-Her ved restauranten forsøker vi oss på å fusjonere europeiske matretter med ulike asiatiske ingredienser. Vi bruker få ingredienser fra det asiatiske kjøkkenet og bringer det inn i vår egen cousine. Vi forsøker å forenkle rettene visuelt sett og dersom jeg selv skal beskrive maten vi serverer vil jeg kalle den trøstemat. Vi lager selvfølgelig sunne drikker som smoothies med ulike smaker og yogurt-frappe, men vi serverer også freak-shakes med karamellsaus, sjokolade, marshmallows og frukt. Dette er ikke en helsedrikk, så før du bestiller en av våre freakshakes bør du nok klarere med legen på forhånd om du har godt nok hjertet ditt, ler tyskeren.
Internasjonal matfusjon
Sizzle har tre ulike salater på menyen. I tillegg til den tradisjonelle Cesar-salaten finnes det også alternativer for de som foretrekker tomat og vannmelon, eller kanskje kylling, avokado og bacon.
-Salater som serveres her er friske og beregnet på spisegjester som kommer fra stranden. Disse er kanskje litt sultne, men som synes det kanskje er for varmt til å spise en tre-retters middag. Når sommeren er over og nordmennene, tyskerne, engelskmenn og hollenderne finner temperaturen i Spania mer levelig tenker jeg i større grad å bringe inn deler av både det tyske og franske kjøkkenet, sier den den fransk-utdannede kokken.
Sizzle fremstår som et avslappet familierestaurant med mat av god kvalitet. Og, kanskje best av alt, takket være de vulkanske steinene blir maten aldri kald.
- Si anbefaler:
- Mango smoothie
- Salat med vannmelon, tomat, basilikum og løk
- Pomplona de pollo
- BBQ ribs
- Laksefilet på stein
- Panacotta Genovesa