Følg oss gjerne på Facebook ??
Helt nord i Granada-provinsen, midt mellom Guadix og Jerez del Marquesado, finner vi den lille fjellandsbyen Albuñàn. Med sine knappe 500 innbyggere er ikke Albuñàn som alle andre landsby. Ikke mange landsbyer kan skilte med en restaurant i verdensklassen!
Det er Hermann Sierra Gomez som driver restauranten Hacienda del Marquesado sammen med sin kone Bella. Sierra Gomez er sønn av spanske emigranter og tilbrakt store deler av sin yrkeskarriere i Tyskland. I 2007 fikk han derimot idéen om å åpne en restaurant i kommunen hvor han ble født.
-Jeg hadde et stort ønske om å returnere hjem til Spania og spesielt til stedet hvor jeg har mine røtter. Etter å ha gjort noen undersøkelser tenkte jeg at det ikke fantes noen spisesteder i området som tilbydde middelhavskost som var et hakk mer sofistikert enn det som tradisjonelt serveres i denne regionen, smiler restauranteieren hyggelig.
Pusset opp for 10 millioner
Det var altså slik spanjolen fikk idéen til å etablere Hacienda del Marquesado på veistrekningen mellom Guadix og Jerez del Marquesado.
I dag er gårdskomplekset La Hacienda del Marquesado stilfullt dekorert, og de dominerende elementene er tre og murstein. De to hovedbyggene har store salonger beregnet for banketter og familiefeiringer, samt en hotellfløy. I tillegg skilter stedet med et vakkert opparbeidet uteområde med blant annet marmorstatuer, hoppeslott og et klimatisert selskapstelt med plass til 400 personer.
-Blant lokalbefolkningen ryktes det at ditt søskenbarn og tysk landslagspiss i fotball, Mario Gomez Garcia, har restaurert herskapelige Hacienda del Marquesado for 10 millioner euro.
-Da jeg fikk idéen om å starte restaurant i Albuñàn jobbet jeg fortsatt i et tysk multinasjonalt selskap. Jeg hadde hatt nok suksess til at jeg klarte å spare opp noen midler. Når det er sagt, så elsker Mario Spania og spanjolene. I restauranten har vi dessuten dekorert en hel vegg med avisutklipp og andre gjenstander til ære for søskenbarnet mitt og hans eventyrlige fotballkarriere. Besteforeldrene våre Pepe og Torcuata emigrerte til Tyskland i 1966 på søken etter et bedre liv. Der jobbet de og fikk barn, inntil de for noen år siden returnerte til Albuñàn for å nyte pensjonisttilværelsen. Nå er vi alle sammen glade over at vi igjen er samlet her i Albuñàn, bortsett fra Mario da – som fortsatt tjener til livets opphold som spiss i Wolfsburg og på det tyske fotballandslaget, ler Hermann.
-Hvilken mat serverer dere?
-Som alle andre merket også vi den økonomiske krisen som rammet Spania. Men, til tross for at også vi dessverre måtte avskjedige flere ansatte har vi holdt oss til linjen vi la oss på siden oppstarten og ikke senket prisene. Her finnes det mange restauranter hvor man kan spise for åtte euro, og det var ikke det jeg ønsket å gjøre. Jeg ønsket å etablere en annerledes restaurant hvor man kunne spise en utmerket entrecóte, pattegris, torsk, og saltede artisjokker med skinke og kongereker.
Hverken Granada eller Madrid
-Hvilken profil har spisegjestene deres?
-I all hovedsak kommer det mennesker fra hele Guadix-området, Granada og Almeria. Dette skyldes at vi har blitt småberømte i de traktene. Vi lever for det meste av de stedegne, selv om det også kommer turister hit. Vi har størst volum på sommeren. I mai grunnet konfirmasjonsfeiringene, og i juli/august siden mange ferierer i hjemtraktene. Da fylles restauranten. Når turistene kommer hit for å delta på en eller annen aktivitet er målet vårt at de sitter igjen med inntrykket av at man spiser svært godt her i området. Vi er jo hverken i Granada eller Madrid, men i en liten landsby som tilhører Guadix. De aller fleste som kommer utenbysfra blir svært overrasket over hva de finner her, avslutter den sympatiske spanjolen.
Hacienda del Marquesado holder åpent hver dag. Det kan være lurt å reservere bord på forhånd, spesielt i helgene og i høysesongen.
Si anbefaler:
- Secreto Iberico
- Cochinillo
- Pierna de cordero
- Tarta de chocolate

Memorabilia fra den tysk landslagspissen Mario Gomez Garcia sin eventyrlige fotballkarriere er å finne på restaurantveggene.












