Til tross for restauranten El Jardins uvurderlige utsikt over Sierra Bernia og flotte beliggenhet i naturlige omgivelser har driften ved spisestedet i en årrekke vært svært utfordrende.
Men, det var før ekteparet Juan Antonio de la Heras og Juan Carlos Garcia overtok restauranten i Foia Blanca-urbanisasjonen i Alfaz del Pi for nesten nøyaktig fire år siden. Nå går restauranten så det suser!
-Det hadde seg slik at jeg jobbet som kokk under den forrige eieren. Da vedkommende bestemte seg for å gi seg fikk jeg en forespørsel fra utleieren om jeg var interessert i å ta over driften. Første tenkte jeg ¨Kjære vene, for en galskap! Skal jeg virkelig ta sjansen på å ta over en stor restaurant som aldri har gått bra og er blitt stengt 12-15 ganger?¨ Til slutt endte likevel Juan Carlos og jeg opp med å si ja til tilbudet og starte i det små. Vi har satset våre egne oppsparte midler på dette prosjektet og vi er svært lykkelige over at det nå virkelig går så bra, sier Juan Antonio.
Spansk-norsk fusjon
Hva har dere endret på siden restauranten har gått fra å være en konkursrytter til en strålende suksess?
-For å være helt ærlig vet jeg ikke riktig hva hemmeligheten er eller hva vi har gjort annerledes for at restauranten nå fungerer. Jeg har jobbet i restaurant-bransjen i hele mitt liv og vet hvor viktig det er å tilby den beste servicen og utvise stor profesjonalitet. I tillegg har vi til en viss grad klart å fusjonere det norske og det spanske, både når det gjelder maten og atmosfæren. Vi har ¨skandinavisert¨ den spanske maten noe og dette har falt i smak hos mange, legger ektefellen Juan Carlos til.
Populære fiskekaker
Restauranteierne forteller at de i perioden september til mai serverer dagens meny bestående av en tradisjonell norsk middagsrett, drikke og kaffe til 10 euro.
-Hver eneste tirsdag året rundt har vi fiskekaker på menyen. Om sommeren er interessen for fiskekakene våre helt fantastisk. Enkelte dager kan vi selge opptil 60 posjoner med fiskekaker. Damen vi har all grunn til å takke for dette heter Marie Magnussen. Vi visste ikke hvordan man lager fiskekaker før hun gav oss oppskriften, så det er takket være henne at dette har vært en slik suksess, sier ektefellene ydmykt.
Om sommeren kan El Jardin dessuten lokke med levende musikk minst et par kvelder i uka. I tillegg har restauranten jevnlige grillkvelder, en tapas-buffet og á la carte-meny som inkluderer spanske retter som blant annet jamon iberico, oste-tallerken, tempura-reker, frityrstekte reker i chili og mango, calamares og ulike salater.
95 prosent norske middagsgjester
Ekteparet De la Heras – Garcia innrømmer at de har en svært høy andel norske gjester.
-Vi har både langreiste og kortreiste gjester her ved El Jardin, ler Juan Carlos. Vi jobber med Reuma-sol Senter, men først og fremst med folk som bor her i Foia Blanca-området. Vi har dessuten gjester som kommer helt fra Torrevieja og Santa Pola. Når det gjelder nasjonalitetene til våre gjester er 95 prosent nordmenn, men vi har også mange svenske klienter.
Et snev av Norge
En at spisestedets norske stamgjester er John Haavardsholm. Nordmannen bor i Villajoyosa, men sier han har besøkt El Jardin jevnlig siden Juan Antonio og Juan Carlos overtok restauranten for fire år siden.
-Det er alltid hyggelig å komme hit dersom man har et pusterom. Man blir alltid godt mottatt og guttene serverer svært god mat. Det jeg vanligvis bestiller er norske fiskekaker! Det er kun her i hele Spania man får ekte norske fiskekaker. Det er som et lite snev av Norge som jeg savner etter å ha bodd her på Costa Blanca i mange år, avslutter Haavardsholm.

95 prosent av middagsgjestene ved El Jardin er norske og interessen for restaurantens fiskekaker er upåklagelig.